Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Påskdagen, snö och Fenomenet Stavgång

Kategori: Det dagliga livet



Vi var hos svärfar och hans fru och blev bjudna på god påskmat. Därefter spelades det minibiljard och kort med varierande framgång.



När vi åkte hem yrde snön i luften, och nu är Skövde täckt av ett vitt lager. Inte ett spår syns nu av våren som så sent som igår låg över staden..:(
Är ganska nöjd över att vi ännu inte har bytt till sommardäck på bilen, något har man tydligen lärt sig om väderlekens nyckfullhet.
Läser man artikeln så verkar ju dock kylan bara vara tillfällig, som tur är. Jag ser med glädje fram emot att värmen kommer tillbaks.



Ska även passa på att ventilera en sak jag har funderat allt mer över på sistone, så sent som igår: Fenomenet Stavgång. Stavarna har ju som Ni märkt allt mer tagit sin plats i svenskarnas händer, och det finns ju både för- och nackdelar med det som med allt annat. En fördel är ju att många som tidigare inte motionerat har hakat på trenden, och kommer ut i spåren. En sak jag har noterat med stigande intresse är dock att stavarna allt mer verkar ha blivit en assescoar, som hänger och dinglar i gemene mans (och kvinnas) händer. Man verkar inte längre se dem som ett träningsredskap, utan som någonting man "ska" bära med sig, och ev. slumpvis sätta ner i marken. Många av dessa gångare har dessutom en mycket underlig hållning, så man kan bara räkna ner dagarna tills han/hon drabbas av underliga förslitningsskador till följd av sin "träning".
Är det någon mer som har gjort liknande iakttagelser, eller är jag ensam om dessa något udda funderingar?

Kommentarer

  • Zetareh säger:

    Stavgång tycker jag är jätteeffektivt, om man som du säger, gör det rätt. Har sett många äldre som går alldeles fel, men samtidigt så kan jag förstå att det kan vara ett bra stöd, om man kanske har lite svårt att gå.. Lite som en käpp, men för min del har jag verkligen hakat på trenden och tycker att det funkar utmärkt. Har ännu inte köpt ett par egna stavar ännu, men jag letar efter ett par billiga. :) Snor morsans än så länge.

    Åh, roligt när det finns fler wow-tjejer där ute, framför allt warrior :D Jag själv är en hunter. ^^

    2007-04-09 | 17:10:41
    Bloggadress: http://zetareh.blogg.se
  • Anonym säger:

    Jag fick ett par fina stavar från någon bokklubb el. dyl. för ett tag sedan, men har ännu inte använt dem...
    Stavarna som käpp har jag all respekt för, och det är verkligen en utmärkt motionsform när man använder dem rätt. Det jag har problem med är just när de används mest som assescoar, och knappt ens sätts ner, alt. släpas efter personen i fråga.

    WoW är verkligen ett virus, man blir helt biten efter ett tag, det är ju såå roligt!
    Warrior kändes som det mest robusta att bli, men hunter är nog också kul, jag skulle vilja ha en pilbåge alt. ett gevär...

    2007-04-09 | 17:25:31

Kommentera inlägget här: