Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

MRSA-hets

Kategori: Sjukvård

Jobbade kväll idag. Nu är det verkligen stor MRSA-hets på hela sjukhuset. Vi har dragit ner på platser för att kunna ge patienterna med MRSA bästa tänkbara vård (vissa av dem är väldigt vårdkrävande). Detta ses naturligtvis inte positivt av andra avdelningar på sjukhuset, då det innebär att de måste ta hand om "våra" patienter...

Det som ska tilläggas är att i själva vården av dessa patienter är det inget som är annorlunda jämfört med vården av andra patienter; det är de basala hygienrutinerna som gäller, och kohortvård (=så få personal som möjligt ska ränna inne hos patienten). Detta följer vi ju alltid, och det ska ju alla inom vården göra, men det finns väl vissa brister här och var... Jag tycker i alla fall att det finns något positivt i det inträffade; alla får sig en påminnelse om hur viktiga de basala hygienrutinerna faktiskt är.

Kommentarer

  • H-S säger:

    angående inriktning är jag inte säker, finns så mycket man missar om man bestämmer sig med en gång tror jag. I sommar ska jag i alla fall jobba som undersköterska på Förlossning på kss. Då får jag ju se om de skulle kunna vara något. Har funderat lite på barnmorska,, eller barnsjuksköterska. Finns ju så mycket man kan göra!

    2007-04-27 | 10:55:48
    Bloggadress: http://hannasara.blogg.se
  • Ofelia säger:

    Olyckschansen sucks. ;P

    2007-04-27 | 11:41:06
    Bloggadress: http://psilo.blogg.se

Kommentera inlägget här: