Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Skämmes, Färdtjänst i region Skåne!

Kategori: Debatt

Urban Aspegren är 81 år gammal och lider av svår lungcancer. I fredags eftermiddag skulle Urban åka hem från sjukhuset i Malmö, och åkte då givetvis färdtjänst, något som han aldrig kommer att göra igen. Framme vid Urbans hem så hade han lite svårt att hitta handtaget, varför det tog en liten stund för honom att komma ur bilen. Naturligt hyfs och folkvett hade ju då varit att föraren skulle ge Urban en arm, och hjälpa honom ur bilen - Något som dock inte var lika självklart för vederbörande förare, som istället skrek åt Urban att komma ur bilen någon gång, och grep tag i hans arm och slet honom ur bilen med en sådan kraft att han istället hamnade på marken!
Någon hjälp upp därifrån fick han inte heller; föraren körde iväg med orden att han "inte var någon jävla sjukvårdare", och att Urban fick klara sig bäst han ville!
 
Som tur var det några fastighetsskötare som såg Urban, och kunde hjälpa honom upp och in i huset. Efter den traumatiska resan har Urban dock varken kunnat gå eller stå, och han är nu åter inlagd på sjukhus, delvis för skadorna han ådrog sig i samband med färdtjänstresan.
 
Region Malmö, som ansvarar för alla sjukresor i regionen, tycker givetvis att det inträffade är fruktansvärt. Varken de eller Aftonbladet har dock lyckats få tag på ansvariga för det aktuella taxibolaget...
 
SÄNGBUNDEN Urban Aspegren, 81, har svår lungcancer och kan efter den traumatiska taxiresan inte stå eller gå. Åka taxi vågar han inte göra igen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: