Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Fötter, träning, blessyrer och blåsor

Kategori: Projekt livsstil

Om en har sådana underbara fötter som jag, med ömtåligt skinn samt sneda och krokiga tår som ligger emot varandra, och tränar mycket så uppstår det gärna en del blessyrer och blåsor.

För oss som har ömtåligt skinn så är rådet att endast använda gamla och väl ingångna skor visserligen till viss hjälp, men vi får skav, blåsor och sår av de skorna också! Mitt råd här är att ha några olika par att växla mellan när problemen uppstår, för att skifta belastning och tryck lite grand. Att tejpa utsatta områden kan funka i förebyggande syfte, och Compeed eller andra så kallade "skoskavsplåster" är räddningen när skavet/blåsan/såret väl uppstått. 

När en tränar mycket så blir ju fötterna lätt fuktiga och varma; en drömmiljö för svampinfektioner, som jag själv nyligen drabbades av, för första gången. Rådet här är att vara noggrann med att tvätta fötterna och efteråt torka ordentligt torrt mellan tårna morgon och kväll. Gärna gå mycket barfota eller i sandaler, för att låta fötterna luftas. Om en ändå drabbas av en svampinfektion så kan jag rekommendera Cortimykcreme, som smörjs in morgon och kväll. Eftersom den även innehåller kortison så lindras även den klåda och smärta som kan uppstå.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: