Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Melodifestivalen

Kategori: Musik

Jag har tyvärr missat 1,5 av deltävlingarna i Melodifestivalen, men jag såg det i lördags. Jag måste säga att jag tycker att Malena Ehrnmans låt var riktigt bra! Att hon seedan verkar vara en väldigt sympatisk person gör ju inte precis intrycket sämre. Det var dock synd att hon och Sarah Dawn Finer ställdes mot varandra i duellen, med tanke på att det var de två som var klart bäst.  Star Pilots låt lät som om man hade kört ett antal gamla 80-talshits i en gigantisk mixer och kompletterat det med ett gäng grabbar i uniform och overaller. En käck och trallvänlig låt, men jag tror att den är på gränsen till att diskas för plagiat. Frågan är vilken sida av gränsen den hamnar på?
Agnes är ju en sockersöt tjej, som gjorde en trallvänlig poplåt. Det man minns nu i efterhand är dock inte en ton av låten, utan Agnes guldoverall. Frågan är om det verkligen är det som går hem i Eurovision?
Thorleifs visade att de har en hel massa erfarenhet av att stå på scen och uppträda. Jag tyckte faktiskt att låten var överraskande bra för att vara Thorleifs. Frågan är om det säger någonting alls i jämförelse med andra? Jag skulle inte vilja att de representerade Sverige i Eurovision, däremot så tror jag att Malenas låt är gångbar internationell, och har en god chans.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: