Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

På plats!

Kategori: Det dagliga livet

Det blev en natt nästan helt utan sömn; det är ju en del att tänka på när en ska läggas in på sjukhus och göra en stor operation... En ska komma ihåg allt en behöver ha med sig, och ordna allt på hemmaplan också!

Klockan skulle ringa 04:00, men eftersom jag redan var vaken så gick jag upp en stund innan. Sjukresetaxin skulle komma kl: 04:55, men redan 04:30 knackade det på dörren. Eftersom det var sådant snöoväder så hade chauffören åkt i extra god tid. 

Jag satt och lyssnade på min ljudbok och halvslumrade större delen av den fyra timmar långa resan, men jag såg att snön yrde över vägen större delen av sträckan och chauffören berättade att det varit väldigt halt.

Jag kom lite tidigt, så jag fick sitta i diagrammet och vänta en liten stund innan jag blev visad till mitt rum och inskrivningen började. Jag fick då en välbehövlig kopp kaffe! 👌 ☕ 

Därefter kom en sjuksköterska och visade mig till mitt rum och tog prover samt EKG. Vi konstaterade att jag är välmedicinerad för mitt hjärta, med en puls på 50 efter en stor kopp kaffe! 👌 😄 

Jag fick ett trivsamt litet enkelrum, med TV , vilket ju är mer än vad jag har hemma för tillfället! Förhoppningsvis är det ordnat tills jag kommer hem! Om inte, så fick jag igår ytterligare fem säsonger av Greys Anatomy på posten, så jag har totalt 8,5 säsonger kvar att se - det borde ju kunna ta några dagar, och sedan har jag bunkrat upp med en rejäl bokhög! 👍 😄 📚📓

Utsikten från rummet är ju väldigt trevlig !


Efter en liten stund kom narkosläkaren och lyssnade på hjärtat samt ställde några frågor inför sövningen på måndag. Med anledning av mitt hjärtfel är det enbart erfarna överläkare som kommer att delta i operationen, så det känns ju tryggt!

Därefter kom sjuksköterskan tillbaks och gjorde färdigt inskrivningen. Nu väntar lunch, och sedan ska narkossköterskan, läkaren som ska operera mig och sjukgymnasten komma med en massa information.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: