Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Leeeedig :)

Kategori: Jobbet

Efter en helg med ovanligt många utmaningar av alla tänkbara  slag, där alla som var i tjänst verkligen fick visa vad vi går för, så är det faktiskt riktigt skönt med en ledig dag :)

Jag kan (återigen) konstatera att jag har ett fantastiskt gäng arbetskamrater, som inte bara är härliga och goa på alla möjliga sätt och vis, utan dessutom är oerhört duktiga och kompetenta på vad vi gör!

Det fixade vi bra!


Tillägg 110427: Som det idag står i SLA så har ett spädbarn från Skövde kommun drabbats av mässlingen, och det var det som höll oss extra sysselsatta på jobbet i påskhelgen.
Enligt biträdande smittskyddsläkare Peter Nolskog kontaktades ett hundratal personer under påskhelgen, och behandlades vid behov.

Barn vaccineras först vid 18 månaders ålder, och det sjuka spädbarnet var därför ovaccinerat. Exakt när och hur barnet har smittats är ännu okänt, men risken är stor att även andra personer har smittats. Viruset, som är ett av de mest smittsamma, sprids via luftburna viruspartiklar, och det kan räcka med att en kort stund vistas i samma rum som en sjuk person för att själv bli smittad.

1982 infördes allmän vaccinering mot mässlingen, och idag är det ett fåtal som insjuknar i Sverige varje år. På 2000-talet har mellan 1-25 fall konstaterats/år enligt Smittskyddsinstitutets statistik.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: