Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Takida polisanmäler recensent

Kategori: Musik

Rockbandet Takida är vana vid ljummen kritik från recensenterna, men nu har de fått nog, och polisanmäler en recensent. De vill göra en markering, och visa att de inte accepterar personliga påhopp.
"- Vi kände att vi måste stat­uera ett exempel. Personliga påhopp och hotfulla form­uleringar kan vi inte acceptera".

I den aktuella recensionen, som publicerats i musiktidningen Gaffa, beskriver recensenten Chris Lindahl Takidas senaste album The Burning Heart som "Tam, känslolös och tråkig melodirock från radioterroristerna Takida." Vidare skriver han (/hon?) att "Robert Pettersson utnyttjar också en sångteknik där han på ansträngd engelska försöker låta så menlös som möjligt. Ibland varierar han sig genom att slänga in en dos skitnödighet eller Downs syndrom i rösten // och det är då man på riktigt börjar fundera över hur många år man behöver sitta inne för överlagt mord i Sverige. //" 
Meningen som står inom // är dock numera borttagen från nätversionen av recensionen (Undrar varför?)...

Det är framför allt detta sista citat som får bandet, och även många på Gaffas websida att reagera, även om jag personligen inte heller tycker att meningar som att Takidas låtar får en att börja vässa rakbladen "för att på egen hand checka ut från hamsterhjulet till värld vi lever i" heller är så väldigt trevliga...

"- Det är riktat mot oss men den blir ju också nedsättande för alla som har Downs syndrom," säger Robert Pettersson till Dagbladet.

Bra där, någon måtta får det vara; man ska ha respekt för varandra, och tänka sig för innan man både talar och skriver! Det lustiga är att i Gaffas egna forumregler står följande att läsa: "Vårdat språk. Håll dig till ämnet. Ingen reklam. Ingen rasism eller personangrepp. Håll igen med svordomar. Kort sagt: Tänk, före du skriver. Om din kommentar inte följer dessa enkla regler, blir den raderad." Detta gäller uppenbarligen inte för deras recensenter..:(

Gör om - Gör rätt!

Takida.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: