Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Fler överkänsliga?!

Kategori: Aktuellt

För ett tag sedan skrev jag om de överkänsliga tittare som klagat när Lotta Engberg sjöng en sång som hette "Den skrattande polisen" i Allsång på Liseberg. Nu är det dags igen...

Pridefestivalen pågår, som de flesta vet, för fullt, och detta uppmärksammades även i Allsång på Skansen i måndags; bland annat framförde humorgruppen Grotesco sin klockrena "Det är bögarnas fel" (som även Magnus Carlsson gör en egen, bejublad, version av under den pågående Diggilooturnén).
Tydligen var det dock en tittare som tog illa vid sig, och polisanmälde Allsång på Skansen och Grotsesco för hets mot folkgrupp!

Låten ”Bögarnas fel” handlar om att allt som är fel i världen beror på homosexuella. Men andemeningen handlar egentligen om tolerans.
"Det som är svårt med ”Bögarnas fel” är att den bygger på ironi. Vi vill väcka känslor, men vi strävar inte efter att bli polisanmälda för allt vi gör. Jag kan inte tänka mig att det kan vara hets mot folkgrupp. I sådana fall är det hets mot religion", säger Michael Lindgren, medlem i humorkollektivel Grotesco.

– "Jag tycker att det är jättekonstigt att de reagerar nu med tanke på att låten funnits på hitlistor och allt. Att de blir polisanmälda nu låter nitiskt. Då har man inte lyssnat på budskapet. Grotesco ger en känga till den gammelkyrkliga synen på den livsstilen." Säger Magnus Carlsson om polisanmälan.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: