Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Dag tre postoperativt, del två - Mobilisering

Kategori: Kroppen

I eftermiddag fick  jag gå med stavar för första gången efter operationen, det blev en riktigt "långt" runda. 👍😊 Det är en lite annan teknik med stavarna nu, när jag ska ha dem för balans och hållning, och det känns ju betydligt mer ostadig än gåbordet,  men det gick bra! Därefter frågade sjukgymnasten om jag ville prova att gå i trappor, så det testade jag också. Det gick över förväntan; det är lite step upteknik jag ska använda mig av där, och använda mig mest av lår och rumpa - Tack för alla squats jag har kört med Fitcamp Falköping under hösten och vintern, jag visste att jag skulle få användning av dem!!!

Perfelta trappor att träna i!

Mor och far hade med mina stavar när de var här, men sjukgymnasten konstaterade att de har dubbar undertill, så de är ju ingen hit att gå med inomhus.  Dubbarna har tidigare varit täckta av en "gummihätta", så därför visste jag inte att de fanns där, men när jag använt dem så mycket så har den "hättan" slitits ut. Får be min kära familj att införskaffa nya åt mig!

Beslutsam - "Just idag är jag stark!"

Idag lyckades jag äntligen få kontakt med biståndshandläggaren (givetvis när jag stod mitt i trappträningen, så det blev lite rörigt); jag kommer ju att behöva färdtjänst en tid framöver, nu när jag inte varken får eller kan köra bil. Som vanligt är det tyvärr ganska långa handläggningstider, men hon skulle försöka ordna det så fort hon kan, bara jag skickar in läkarintyg och ansökan så snart som möjligt.

Ooooont,  men ren och fräsch! Efter mycket om och men tog jag mig ikväll till slut ut i duschen - och lyckades så klart tappa duschtvålen, det första jag gjorde! Efter att ha stått och blängt på den lääääänge, under tiden jag tvättade håret med schampo, balsam och hårinpackning så kom jag fram till att det inte fanns en chans att jag skulle kunna plocka upp den själv - Jag var tvungen att ringa på hjälp, även om det kändes töntigt att be om hjälp med något sådant!

Gofika efter föräldrarnas födelsedagsbesök igår! En får faktiskt äta semlor när en är nyopererad, så det så!

Ett gåbord kan användas till mycket...

Har fortfarande lite feber (runt 38 grader), men det är helt normalt efter en så stor operation. Det påverkar dock säkert så att jag blir lite tröttare. Har blivit förvarnad om att jag kommer att känna mig väldigt trött under hela läkningsprocessen, det vill säga i upp emot ett år. Hittills känns det dock över förväntan med det, särskilt med tanke på min ME/CFS, håller tummarna för att det fortsätter så! 

Tack och Godnatt , nu väntar en god bok och lite sömn! 📚📓😴😴😴

Kommentarer


Kommentera inlägget här: