Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Tvättkris!

Kategori: Det dagliga livet

Det finns tre liknande hus som hör till samma hyresrättsområde där vi bor.
Till dessa hus med ca 90 lägenheter finns det två tvättstugor, med vardera tre tvättider per dag.
I den ena tvättstugan är torktumlaren väldigt dålig, så tvätten blir inte torr; där får man hänga all tvätt i torkrummet, inklusive underkläder o.dyl. I den andra tvättstugan fungerar inte torkrummet ordentligt; där får man tumla all tvätt, inklusive tröjor och sådant som man kanske vill sträcka och hänga.

Givetvis innebär detta att tvättstugorna ständigt är fullbokade minst en vecka framåt i tiden, och man måste vara ute i väldigt god tid när man bokar tvättid, för att få någon inom en rimlig framtid.

Nu ska det målas om i den ena tvättstugan; anslag har suttit uppe i någon vecka att mellan kl: 07:00 och 16:00 den 14-16/1 är tvättstuga 2 upptagen pga måleriarbeten. Nåväl, jag bokade för ca en vecka sedan in tiden mellan kl: 17:00-21:00, och gick nu ner, med tvättsäcken full av smutstvätt. Vad möter mig där nere?
Jo, man har för hand ändrat de uppsatta anslagen, och skrivit dit att måleriarbetena ska pågå mellan kl: 07:00- 21:00. Hur har man då löst problemet med de hyresgäster som var uppbokade på de tiderna? Jo; man har bokat in oss på nya tider, en vecka framåt i tiden! Detta helt utan att kontakta de drabbade hyresgästerna!
Hur svårt hade det varit att ringa på dörren, eller bara lägga en lapp i brevlådan, där man förklarar att måleriarbetena tyvärr kräver längre tid än planerat, och vänligt be oss att boka en ny tid, som passar oss?
Nej, nu ska man kånka ner all sin tunga smutstvätt, för att där nere mötas av nyheten att man inte får tvätta!!!

Resultatet: Vi står utan kläder, och den tvättid hyresvärden har bokat åt oss om en vecka kan jag inte utnyttja, pga att jag jobbar då! Hur ska man lösa den situationen?!
Som tur är så har jag en snäll svärfar, så vi får komma hem till honom och tvätta imorgon kväll, men det kan ju inte hyresvärden räkna med! Det var ju inte precis så det var tänkt..:(

Gissa vem som genast gick in och skrev ett argt mail till hyresvärden..?
Ibland suger det verkligen att bo i hyreslägenhet!

Tvättstuga, Brf Linghem

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Usch då. Det var riktigt elakt, tänk efter lite före liksom. Tur att det löste sig till slut i alla fall då

    2008-01-15 | 11:08:00
    Bloggadress: http://khalypso.blogg.se
  • Michelle Mybell säger:

    Hej vännen min.

    Ville bara säga hej. Hoppas allt är bra med dig. Tänker på dig ibland.

    Stor kram från en som kanske ska väcka liv i Michelle Mybell igen ;o)

    Kram

    2008-01-23 | 19:01:01
    Bloggadress: http://mybell.blogg.se

Kommentera inlägget här: