Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Melodifestivalen 2011 del 4

Kategori: Musik

Ikväll var det dags för den fjärde och sista deltävligen i Melodifestivalen 2011. Stämningen var blandad hemma hos Henrik, där vi hade träffats för denna spännande tillställning, men till slut hade även de största skeptikerna kommit in i det hela och debatterade tävlingen lika inlevelsefullt som vi andra.

Vi konstaterade att Marie Serneholdt var väldigt vacker ikväll; vi gillade hennes 40-talsinspirerade look mycket. Vi var överhuvud taget överens om att hon är den starkare programledaren i duon. Killarna ansåg bestämt att Rickard Olsson flamsade och stakade sig så mycket förra året att han inte borde ha fått vara med i år.
Marie har dock en lång och ljus karriär framför sig som programledare (förutom popstjärna och modell, då..;))!Så här såg hon ut medan hon fixade sin fina frisyr :)

1. The Hunter - Melody Club

Det var ett tag sedan man hörde något från Melody Club nu, och de förnekar sig inte. De gör catchy elektropop som man blir  glad av, men det saknar tyvärr det lilla extra. Kul scenframträdande med schackpjäserna men för mycket stroboskop; ni vill väl inte orsaka epilepsi hos publiken?

2. Better or worse? - Julia Alvgard

Worse! Man ville ha en skämskudde att gömma sig bakom, man ville stänga av ljudet, man ville ta bort hennes tafatta rörelser. Man ville för hennes egen skull bara att det skulle vara över...

 

3. En blick och nånting händer - Lasse Stefanz

Alexander Bard Ft Lasse Stefanz lät ju väldigt spännande, men det var samma gamla dansband som vanligt. Lasse Stefanz har ju hållit på i 100 år, så de är ju rutinerade och professionella inom sin genre, men det är inte alls min kopp te. Vi fick förklaringen till varför PRO satt på läktaren, och de hjälpte bidraget till andra röstningsomgången. Sedan tog det- tack och lov!- slut.


 


4. Alive - Linda Pritchard

 Det här var väldigt bra! Linda Pritchard har en bra röst och det här är en bra ballad med lagom mycket power på rätt ställen. Dessutom är Linda väldigt vacker, och det var en fin och smakfull klänning hon hade på sig, som passade till låten och framträdandet. Vi var eniga om att lägga en av våra röster på den här låten, även om somliga av killarna gjorde det med argumentet: "Dessa ben får inte Europa gå miste om!"...5. Run - Anders Fernette

Nej. Bara några toner in på låten hörde man att det är alldeles för mycket Boy band- känsla över det här. Dessutom är Anders "koreografi" barnslig och alldeles för enkel, det påminner om mellanstadiediscona- sparka koreografen!

 

6. E det fel på mig - Linda Bengtzing

Linda Bengtzing påminner som vanligt mest om en Duracellkanin på Amfetamin, även om jag tycker att hon var ovanligt lugn ikväll (?). Hon är ju oerhört folkkär och loveable, och var ju självskriven i finalen. Sedan att jag personligen inte gillar schlager kan inte hjälpas- Linda Bengtzing spelar nästan i samma liga som Lasse Berghagen och Lill-Babs!

Ett segervrål från Linda Bengtzing


7. Leaving home - Nicke Borg

Backyard Babies frontman Nicke Borg goes Melodifestivalen och går till final!
Låten, som han har skrivit tillsammans med sin fru, är (som väntat) riktigt, riktigt bra. Det som är riktigt, riktigt förvånande är att svenska folket förstår att det är bra- det ska ni ha credit för!
Vi gav enhälligt Nicke Borg vår andra röst.8. Dance Alone - Love Generation

Den svenska "demonproducenten" Red One, som bland andra har producerat Lady Gaga ställer för första gången upp i Melodifestivalen. Hajpen i kvällstidningarnas nätversioner är givetvis ett faktum, och det är med all säkerhet en stor del av marknadsföringen. Bandet Love Generation har omnämnts som "det nya Spice Girls", och likheterna med det gamla tjejbandet från 00-talet är slående.
Låten är en riktig danshit, som med all säkerhet kommer att gå varm både på radio och på klubbarna i vår och sommar.

Love Generation


Vi röstade Love Generation till andra chansen, även om vi trodde att de skulle gå till final ihop med Linda Bengtzing och Nicke Borg till andra chansen med Linda Pritchard.
Vi konstaterade att Linda Bengtzing såg lite ut som en påskkyckling ikväll (stövlarna blev för mycket), det är väldigt snyggt med väst och om Linda Pritchard hade kvällens snyggaste ben så hade Nicke Borg kvällens snyggaste armar...

De som fick göra kvällens besök hos Peter Stormare/ "the Hurricane" var the Ark, som till allas vår sorg ska sluta spela tillsammans (även om man kan förstå att det är dags att satsa på familjen). "... och börja stjäla permobiler..."

De gjorde ett strålande framträdande, med den passande låten "Breaking up with God".Sveriges musikscen kommer att bli lite tristare utan the Ark...

Melodifestivalens fjärde och sista deltävling bjöd också på en troschock!
Hann du se det, eller råkade du blinka? Blev du lika chockad som mitt festivalsällskap?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: