Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Intensiv och produktiv studiedag

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Idag hade jag och Helena ett möte bokat med en sekreterare på FoU-enheten. Ärligt talat så visste vi inte riktigt vad mötet skulle gå ut på, men hon ville titta på vår enkät, och vi antog att det mest var ett förberedande möte som skulle ta en timme eller så. Vi misstog oss ganska mycket; det blev ett väldigt intensivt och oerhört produktivt möte, som vi sedan fortsatte i samma anda själva, resten av dagen. Det slutade med att jag var helt färdig och hade migrän, men det var det värt!

Sekreteraren hjälpte oss att skapa en databas för att lägga in enkätsvaren i, allt eftersom de kommer in. Vi pratade även lite med den statistiker som sedan kommer att hjälpa oss att analysera datan, pröva våra hypoteser osv, och de gav oss råd om hur många respondenter vi behöver ha i studien, och hur vi ska tänka när vi stratifierar urvalet, det vill säga hur stor andel respondenter vi ska sikta på från varje grupp.

Efter mötet satte jag och Helena oss ner och gjorde de sista justeringarna på enkäten samt filade ytterligare på vår projektplan. Sedan hade ytterligare några timmar sprungit iväg...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: