Kladdkaka med vit choklad
Kategori: Recept
Granatäpple är ju oerhört estetiskt tilltalande som garnering, men man kan ju lika gärna byta ut det till passionsfrukt, om man föredrar gult.
Kladdkaka med vit choklad
150 g. vit blockchoklad
150 g. smör el. margarin
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk rivet citronskal
Glasyr:
2 dl crème fraiche
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ granatäpple till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna lite.
Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladen och smöret. Rör i ett ägg i taget och tillsätt citronskal och rör till en slät smet.
Häll smeten in formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min.
Låt kakan svalna.
Blanda ihop Crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan.
Snitta skalet på granatäpplet. Plocka ur kärnorna och strö dem över kakan.