Vackra vinter!
Kategori: Det dagliga livet
Tillägg 101201: Vackert snötoppade buskar:
Kategori: Det dagliga livet
Tillägg 101201: Vackert snötoppade buskar:
Kategori: Jobbet
Kategori: Det dagliga livet
Kategori: Det dagliga livet
Jag har alltid haft oerhört svårt för vintern och snön. Det beror väl till stor del på att vintern är min värsta årstid ur Fibromyalgisynpunkt; jag har alltid mer ont när det är kallt och blåsigt.
De senaste åren, när diagnos efter diagnos har tillkommit, så har jag insett vikten av att se de små ljusglimtarna i tillvaron, och att alltid vända på myntet så att man kan se det ur den positiva vinkeln istället för den negativa.
För att citera en underbar dam jag träffade "Varför ska jag gå och tjura? Då blir ju allting bara ännu värre!"
Detta har verkligen burit frukt, för förra vintern, som var den värsta i manna minne började jag tycka att vintern faktiskt var lite mysig. Nu, när vintern och snön redan är fast beslutna att slå förra årets rekord, tycker jag bara att det är härligt när det snöar och blåser! Det är fantastiskt att vi redan har haft 3-4 "snöstormar"!
Jag tycker att det är mysigt att bylsa på mig vinterkläderna och skrapa rutorna på bilen, och härligt att kana runt på vinterhala vägar!
Snart är hela balkongen full med snö :)
En sak som dock gör mig förbaskad är de bilister som kör i 20 km/h trots fina plogade vägar; känner du att du inte har bättre kontroll än så över bilen så ska du låta den stå i garaget och ta bussen istället!
Kategori: Nöjen
Ikväll var det dags för After Work. Vi gick till Glädje, eftersom vi tyckte att det var så bra senast vi var där.
Tyvärr blev vi djupt besvikna den här gången, och Glädje kommer inte att få några fler besök av infektionskliniken.
Buffén var snålt tilltagen, och dessutom var kycklingen inte ordentligt tillagad, utan den var röd och blodig när man skar i den. Den servitris Annica påpekade detta till var väldigt trevlig, och gick genast ut till köket och sade till. Vi tyckte dock att det var anmärkningsvärt att de inte tog ut den omgången med kyckling, utan lät den stå kvar för servering. Alla vi andra fick sedan också röd och blodig kyckling.
När det sedan kom en kille med förkläde och frågade om allt var bra så påpekade vi detta, och en professionell restaurangpersonal skulle givetvis ha bett om ursäkt och försäkrat oss om att det aldrig skulle hända igen.
INTE denna kille; han menade att röd och blodig kyckling inte är det samma som att den skulle vara otillräckligt tillagad... Han garanterade oss också att ingen av oss kommer att bli sjuk av att ha ätit kycklingen som serverades, för han hade minsann haft Salmonella så han visste vad det handlade om. När vi påpekade att vi allihop arbetar på infektionskliniken blev han bara ännu mer kaxig, och sade åter att vi inte behöver vara rädda, för han kan garantera att vi inte kommer att bli sjuka...
Efter detta oprofessionella bemötande fick vi nog och bestämde oss för att aldrig mer äta på Glädje, så vi gick vidare till Pim's där vi tog vår efterrätt, kaffe och starkare drycker för dem som föredrog det.
Utanför Pim's finns dessa vackra istappar, hoppas bara att ingen får dem i huvudet...
Tillägg 101127: Så här såg det tydligen ut senare på kvällen:
Ni är väl för söta..;)
Kategori: Jobbet
... måste man ha på jobbet!
- "Det är min vagn!"
- "Nej, jag kom först!"
Tillägg 101128: Vår nya telefonist på röda expeditionen:
Kategori: Party Lite
Kategori: Party Lite
Kategori: Jobbet
Idag hade halva infektionskliniken studiedag på Karstorp (andra halvan kommer att ha motsvarande dag den 7/12). Det var en fullspäckad men jättetrevlig dag med många intressanta föreläsningar av våra duktiga doktorer, som berättade om det senaste forskningsläget inom sina olika specialområden.
Dagen började med att klinikchefen Thomas Wahlberg föreläste om multiresistenta bakterier samt vinterkräksjuka/Calicivirus och Clostridieenterit.
Till slut konstaterade Inger att den enda chans vi kommer att ha att umgås framöver är via Facebook- men även där sprids ju virus!!
Nästa föreläsare var smittskyddsläkare Peter Nolskog (som tidigare har arbetat på infektionskliniken), som föreläste om fästingburna infektioner, dvs hans huvudämne TBE samt Borrelia, som han har fått "på köpet", när han har forskat om TBE.
Det var ganska kallt i föreläsningssalen; Sanna frös mest om händerna..;)
Lars Ljungström föreläste om Sepsis, vikten av att kontrollera andningsfrekvensen hos en svårt sjuk patient samt berättade om sin kommande doktorsavhandling, som säkert kommer att bli jätteintressant!
Inne i huvudbyggnaden hade de många vackra dekorationer...
... och utsikten var helt underbar denna vackra dag!
Julia Lenzen föreläste om Malaria...
... innan Anette Gideberg avslutade med att prata om offensiv verksamhetsutveckling.
Då var klockan redan 15:45, men andra halvan av gruppen lyssnade fortfarande så här uppmärksamt!
När vi gick hem var det redan mörkt. Det snöade fortfarande, och Karstorps huvudbyggnad var så här vacker i snön- som ett julkort!
Kategori: Eftertanke
Websiten motmobbing.se startade den 11 Augusti 2009 av Anders Gillgard. Anders startade motmobbing.se på grund av att han ville informera om vad mobbing kan ställa till med hos den person som blir drabbad.
I Mars 2010 hade projektet vuxit så mycket att Anders bestämde sig för att tillsammans med sin vänner Éricha Stridmark och Filip Persson bestämde sig för att starta en förening med samma namn.
Föreningens mål är att informera och ge stöd åt människor som bir/ har blivit mobbade.
De vill också få igång lokala grupper i Sverige, så att man på den plats där man bor kan få den information och vägledning man behöver.
De vill även gå ut till företag, skolor och föreningar och informera om vad mobbing kan göra, hur mobbing skadar och vad det kan leda till hos den person som blir mobbad.
”Tänk på att det sitter en medmänniska bakom skärmen”.
- Ordförande, Anders Gillgard.
Kategori: Kontaktperson
Kategori: Hälsa
Kategori: Studier Vårdvetenskap
Kategori: Musik
Kategori: Party Lite
En klassiker bland Party Lites ljushållare är de ståtliga ljusglasen. De ser riktigt läckra ut med votivljusen, eftersom vaxet blir helt flytande.
Kategori: Det dagliga livet
Kategori: Aktuellt
Kategori: Humor
Helt underbart program- så ska jag bli när jag blir äldre, lita på det!
Kategori: Musik
Kategori: Musik
Kategori: Musik
Eftersom det var Fars dag igår och mor fyller år idag så hade vi köpt biljetter till Lasse Berghagens föreställning Från ballad till burlesk för att fira dessa två högtider. Min farbror Göran och R som jag är kontaktperson till skulle också följa med. I lördags eftermiddag hade R blivit sjuk, så jag funderade ett tag innan jag kom på att mammas väninna Ulla säkert skulla tycka att det vore roligt att följa med, bara hon inte var upptagen, det var ju trots allt en aning kort varsel... Jag ringde till Ulla, och som jag trodde så tyckte hon att det skulle bli jätteroligt attt följa med och överraska mamma och pappa. Så löste sig allt trots allt till det bästa. Trodde jag...
Nästa morgon ringer Ulla och har även hon blivit sjuk! Det fanns ingen annan utväg än att fråga om det fanns någon chans till återköp av biljetten, och det var inga problem med serviceminded Riksteatern.
Föreställningen var toppenbra, Lasse Berghagen är ju en oerhört duktig artist, och att han dessutom verkar vara väldigt sympatisk gör ju att han växer ännu mer- till skillnad från Robban Broberg, som körde ut en omsorgstagare från en av sina föreställningar, det fick honom att sjunka djupt i mina och min familjs ögon, för vad nu det är värt...
Lasse gjorde en sammanfattning av sitt liv, berättade om några av de giganter han mött genom åren men konstaterade till sist att -"Jag kommer väl att avsluta med att berätta om hur jag spelade banjo med Gustav vasa- jag blir ju bara äldre och äldre genom den här föreställningen!"
Tvärtom får jag nog hålla med damerna som satt bredvid mig och Göran om att herr Berghagen är som ett årgångsvin- han blir bara bättre med åren (och det är värt mycket för att komma från mig, som har mina musikaliska rötter i hårdrocken och punken!)!
Vi satt på första raden, så sikten var helt perfekt, synd bara att R var sjuk, eftersom han älskar Lasse Berghagen!
Jag har alltid varit fascinerad av munspel, och beundrat dem som kan spela munspel. Här spelar Lasse på ett munspel som är ca 1 cm stort!!!
Kategori: Musik
Kategori: Eftertanke
Att uttrycka sig så att folk förstår tycks vara en utmaning. Särskilt inom vården hör jag ofta både läkare och kollegor prata med patienterna på latin eller annat "sjukhusspråk" som de uppenbart inte kan förstå.
Det omvända blev uppenbart när en patient tyckte att jag hade "bråkat" för mycket, och sade till mig på bredaste västgötska: "Men du kan väl sätta någon gång?" Varpå jag svarade: "Men du vet ju att jag aldrig sättar..."
Han tittade på mig, häpen över att jag inte bara förstod vad han sade, utan till och med svarade på lika bred västgötska. Därefter fick jag gärna fortsätta att ta mina prover...
"Man får tala med bönder på bönders vis och med de lärde på latin."
- Det gamla ordspråket är högsta grad verklighet varje dag, i min vardag.
Vad jag försöker säga är helt enkelt att man får ta folk för vad de är, och att man inte behöver göra sig märkvärdig för att man har läst si eller så mycket- alla är vi människor, och alla har vi samma värde!
PS: Vet ni vad "sätta" betyder på västgötska?
Kategori: Musik
Belyser vikten av att tänka själv, och lita på sitt eget omdöme och inte lämna över sin tillit till en enda flagga...
Kategori: Sjukvård
Nu är fem fall av årets influensa konstaterade i Sverige, samtliga "upplockade" av utlandsresenärer. Tre av fallen är den lite mildare typ B och de andra fallen är av typ A.
Årets influensa hör till samma stam som Hong-Kong-influensan, och eftersom det var några år sedan den var här och dessutom har hunnit ändras lite sedan dess så räknar man med att den ska drabba lite hårdare än senast.
Säsongsinfluensan kan orsaka ca 2000 dödsfall, då främst bland de äldre och/eller kronisk sjuka.
Man rekommenderar som vanligt att de som tillhör någon riskgrupp ska vaccinera sig.
Riskgrupperna är: >65 år, kronisk hjärt- och/eller lungsjukdom (inte bara högt blodtryck) eller annan svår kronisk sjukdom samt gravida.
Så skyddar du dig:
* Var noggrann med handhygienen.
* Undvik människor som är uppenbart sjuka.
* Stanna hemma om du är sjuk.
* Vacccinera dig om du tillhör en riskgrupp.
Kategori: Det dagliga livet
När jag har mycket omkring mig och är stressad/pressad så brukar jag prata i sömnen. Den här perioden har jag dock tagit det till en helt ny nivå; jag har gått i sömnen!
Andreas berättade att jag kom ut i vardagsrummet, glidande som om jag åkte skridskor och med ett stort léende över hela ansiktet frågade jag "Vem var det som kom?" Förgäves försökte han övertyga mig om att ingen hade kommit, men det fick mig inte på sämre humör, utan jag blev bara mer nyfiken. Till sist vaknade jag i alla fall, väldigt förvirrad, och bestämde mig för att det nog var bäst att jag gick och lade mig igen...
En dag när jag låg och sov (jag hade jobbat natt) och han kom in till mig i sovrummet låg jag med vidöppna ögon och tittade rakt in i hans kudde. När han försökte prata med mig tog det lång tid innan jag svarade, så han trodde nästan att jag hade fått en hjärnblödning, men när jag till slut svarade så låg jag bara och läste lite; kudden var alltså min bok...
Man kan hitta på mycket underliga och roliga saker i sömnen..:)
Kategori: Debatt
Kategori: Studier Vårdvetenskap
Kategori: Det dagliga livet
Jag har ett ganska stadigt läsarantal, och jag tror att jag har ett hum om vilka i alla fall en del av er är, men det är lite tråkigt att ni inte lämnar några spår efter er! Kommentera och lämna respons på det jag skriver, så att vi får en dialog, så blir det mycket roligare för alla parter!
Kategori: Eftertanke
Kategori: Studier Vårdvetenskap
Kategori: Studier Vårdvetenskap
Kategori: Kontaktperson
Igår var jag i egenskap av kontaktperson och tittade på generalrepetitionen av årets Falköpingsrevy: "En tavla till". De brukar alltid bjuda in omsorgen, psykiatrin, PRO osv att till en billig penning komma och titta på genrepet, och det är givetevis mycket uppskattat bland dem som kanske annars inte skulle haft möjlighet att komma på en av de ordinarie föreställningarna.
Röda korset och förra vinterns snöröjning var givna ämnen som kom upp i revyn.
På Falköpings stora torg händer det mycket; det är centrum för Cittaslow, och lokalradion rör sig däromkring...
Falköping är verkligen en konstnärlig kommun! Se bara på konstnatta- en konstrunda som varar en hel helg- för att inte tala om alla andra tavlor som görs i kommunen...
Eternell var lååångt före Timoteij- men de är inte bittra...
Min kompis tyckte nog i alla fall att det allra bästa var alla dragspel!
Sammanfattningsvis så överträffar Teaterboven sig själva- som vanligt, så jag rekommenderar verkligen alla som har möjlighet att gå och se "En tavla till"!