Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Den motvillige monarken

Kategori: Debatt

Det pågår ju just nu en stor debatt kring den bok som just kommit ut, som handlar om Karl XIV Gustafs ungdomssynder. Hans bemötande av boken var att han inte hade läst den, men att han tyckte att det var dags att vända blad och gå vidare. Detta har jag förstått att många ser som lite fegt, och man hade velat att han skulle ha bemött specifika påsåenden, tex den påstådda årslånga affären med Camilla Henemark.

Jag måste dock säga att jag tycker att kungen gjorde det smartaste/bästa han kunde göra i den situation han befann/befinner sig i. Nu har han inte sagt någonting alls om specifika händelser, och det är visserligen det samma som att säga att det har hänt, men det är å andra sidan om jag har förstått saken rätt runt 30 år sedan dessa händelser inträffade, och jag tycker att han gör helt rätt som tycker att det är hög tyd att vända blad och gå vidare. Jag är dessutom ganska säker på att om han skulle kommeentera något enskilt påstående/ någon enskild händelse så skulle det genast komma en massa frågor om andra händelser, och sedan skulle han ändå vara djupt intrasslad i förklaringar av alla olika påståenden och händelser som finns omnämnda i boken.



Nej, jag tycker att kungen har hanterat detta på bästa tänkbara sätt, och hoppas innerligt att han nu låter det vara så här, och inte kommenterar det ytterligare!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: