Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Studiedag på Karstorp

Kategori: Jobbet

Idag hade halva infektionskliniken studiedag på Karstorp (andra halvan kommer att ha motsvarande dag den 7/12). Det var en fullspäckad men jättetrevlig dag med många intressanta föreläsningar av våra duktiga doktorer, som berättade om det senaste forskningsläget inom sina olika specialområden.


Dagen började med att klinikchefen Thomas Wahlberg föreläste om multiresistenta bakterier samt vinterkräksjuka/Calicivirus och Clostridieenterit.

Till slut konstaterade Inger att den enda chans vi kommer att ha att umgås framöver är via Facebook- men även där sprids ju virus!!

Nästa föreläsare var smittskyddsläkare Peter Nolskog (som tidigare har arbetat på infektionskliniken), som föreläste om fästingburna infektioner, dvs hans huvudämne TBE samt Borrelia, som han har fått "på köpet", när han har forskat om TBE.

 

Det var ganska kallt i föreläsningssalen; Sanna frös mest om händerna..;)


Lars Ljungström föreläste om Sepsis, vikten av att kontrollera andningsfrekvensen hos en svårt sjuk patient samt berättade om sin kommande doktorsavhandling, som säkert kommer att bli jätteintressant!

Inne i huvudbyggnaden hade de många vackra dekorationer...

 


... och utsikten var helt underbar denna vackra dag!

Julia Lenzen föreläste om Malaria...

 


... innan Anette Gideberg avslutade med att prata om offensiv verksamhetsutveckling.

Då var klockan redan 15:45, men andra halvan av gruppen lyssnade fortfarande så här uppmärksamt!

 


När vi gick hem var det redan mörkt. Det snöade fortfarande, och Karstorps huvudbyggnad var så här vacker i snön- som ett julkort!

Kommentarer

  • Catrin säger:

    Åh, vad mysigt det såg ut! Kul med utbildningsdag. Jag saknar vår trevliga avdelning, alla trevliga arbetskamrater och så väl fungerande verksamhet! Jag saknar patientkontakten och infektionerna, det jag däremot INTE saknar är det slitsamma avdelningsarbetet och de oregelbundna tiderna.

    2010-11-24 | 17:33:40
  • Maritha säger:

    Jättemysigt! Vi saknar dig också, vi kommer alltid att räkna dig som en del av oss, och du är alltid välkommen tillbaks- var så säker! Arbetet är ju "en aning" slitsamt, och arbetstiderna "lite" oregelbundna, men det kompenseras med underbara arbetskamrater, god sammanhållning, stolthet över vad vi faktiskt uträttar och många glada skratt :)

    2010-11-25 | 13:15:32
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/
  • Catrin säger:

    Om jag kunde trycka på en gilla-knapp nu så skulle jag! Härligt med arbetsmoral och arbetsglädje!

    2010-11-25 | 21:29:56

Kommentera inlägget här: