Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Målvikt och välmående

Kategori: Diet

 
Olga Rönnberg är en oerhört klok kvinna, som idag skrev följande på sin Facebooksida:

"Du kan inte bli lycklig genom att hata dig själv.

5 kg till kommer inte göra en lyckligare om man är inte lycklig med sina extra 10 kg.

"Jag ska bara gå ner till 62 kg och DÅ kommer jag må som bäst"

...

NEJ! Det är hur du mår och känner dig NU som är så mycket viktigare. För livet är här och nu, inte om ett år eller när du nu vill väga dina 62 kg. Och glöm inte att ofta kopplar vi ihop hur vi vill må med hur vi mått en gång tidigare. Så kanske när du vägde 62 kg var ditt liv mer annorlunda än nu? Du var kanske nykär, du hade ett jobb du trivdes med, inga åtaganden- allt klickade, livet lekte. Kanske är det så att inget klickar längre och du vill tillbaka och rent omedvetet kopplar du allt detta till en viss vikt eftersom du håller på med just det- försöker gå ner. Denna eviga längtan till en viss vikt..."

Detta är något som jag känner igen såååå oerhört mycket! Många (inklusive jag själv) strävar hela tiden efter nya mål, och "glömmer bort" att vara lyckliga på vägen - inte minst gäller detta i viktminsknings- och träningssammanhang.

Jag minns när jag vägde som minst i vuxen ålder; jag har aldrig mått sämre eller känt mig tjockare än jag gjorde då. Det kändes hela tiden som att hur mycket jag än gick ner så skulle jag aldrig duga, varken i mina egna eller andras ögon. Jag har nu medvetet satt min målvikt något högre än vad jag vägde då, eftersom jag inte vill hamna i en strävan att väga " så lite som möjligt" igen, med resultatet att aldrig trivas eller må bra. Jag väger nu ca 20 kg mer än vad jag gjorde då, men mår sååååå mycket bättre; jag känner mig stark, aktiv och nyfiken på livet igen! En stor bidragande orsak till detta tror jag är att jag ser mitt Projekt livsstil just som en hållbar livsstilsförändring, och inte en kortsiktig diet, som är slut när "målet är nått"; ett livsstilsprojekt är livslångt, och jag ska aldrig mer tillbaks till den plats där jag var då!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: