Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Där gick luften ur mig..:(

Kategori: Hälsa

Som de flesta av er här redan vet så har jag ju stora problem med min rygg; konstaterat diskbråck samt kotglidning med utdragna nervrötter gör att jag inte kan gå mer än korta sträckor i lugn takt, och ändå har jag i princip ständigt ont i ryggen och benen (på grund av nervpåverkan)!

Den 30 januari var jag hos ryggortopeden på sjukhuset här i staden. Han konstaterade att en operation är mycket riskfylld, och inte kommer att utföras här, utan skickade en remiss vidare till Sahlgrenska universitetssjukhuset (SU). Han berättade att deras köer är mycket långa, och att jag troligen kommer att kallas till något av de andra sjukhus som SU samarbetar med, för att hålla vårdgarantin.

Eftersom de 90 dagarna nu börjar närma sig så ringde jag idag upp ortopedmottagningens kontaktpunkt på SU, och fick där minst sagt nedslående besked... Damen vid kontakpunkten berättade att de inte alls kan hålla vårdgarantin (vilket jag redan visste), utan jag kommer att erbjudas besök tidigast fram i oktober/november! Jag frågade hur det då fungerar med vårdgarantin, och berättade att jag fått besked om att köerna är långa och att jag därför troligen skulle komma att skickas till ett annat sjukhus. Hon ursäktade sig då med att inte alla patienter kan skickas, och hänvisade mig till "Vårdgarantigruppen", som givetvis har stängt på fredagar!

Nu får jag alltså vänta ända tills på måndag innan jag får veta om min remiss ens kommer att skickas vidare, men de kan räkna med att jag kommer att läsa lusen av dem; detta är en rättighet som alla patienter har, och med tanke på att jag har haft svåra problem i snart 1,5 år nu så tycker jag att det är hög tid att jag får hjälp!

Tyvärr gick luften ur mig en aning nu, så det kanske är tur att jag har helgen på mig att hämta andan igen..:/

Kommentarer

  • Malka säger:

    Hoppas det löser sig! Kram!

    Svar: Hoppas verkligen det; orkar inte vänta så länge till! Har dock hört att de ska vara bra att ha att göra med i Vårdgarantigruppen, så jag håller tummarna...
    Maritha

    2013-04-26 | 17:57:55
    Bloggadress: http://boksmurfen.blogspot.se
  • Jonas säger:

    Hej, har också försökt att få kontakt med vårdgarantigruppen men det är upptaget hela tiden så jag vet inte om jag har rätt nummer. Skulle du kunna uppge vilket nummer du har fått?

    Svar: De kan vara svåra att få tag på, men är sedan till mycket god hjälp! Jag har ringt 020-445555 för vårdgarantikansliet i VG Regionen. Lycka till!
    Maritha

    2013-10-21 | 11:20:39

Kommentera inlägget här: