Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Mycket tankar efter läkarebesök...

Kategori: Hälsa

Har mycket tankar som snurrar runt i huvudet efter dagens läkarbesök...

Hon hade beställt journalerna från Göteborg, och tycker att det är helt otroligt att jag lyckats komma tillbaks så myket som jag har, efter att ha varit sååå sjuk. Från 17/9 kommer jag att sjukskrivas 25% i två månader framåt, men hon tror egentligen att det är för låg sjukskrivningsgrad, och att 50% vore mer lagom. Pratade även om 50% sjukpension..:/
 
Hon, liksom min smärtläkare, pratade även om alternativet att byta arbetsplats; jag har ju ett väldigt tungt, stressigt och krävande arbete, och det är väl en av anledningarna till att jag valt att läsa till barnsjuksköterska...
 
Jag ska åter minska på smärtstillande, och möta upp med sjukskrivning och motion, så att kroppens egna endorfiner ska ersätta tabletterna. Hon är samtidigt mycket noga med att inte kompromissa med min livskvalitet, så det känns skönt! Vi ska ha tätare återbesök nu under hösten, så att "finliret" kan justeras allteftersom.
 
 
 

Kommentarer

  • Caroline G säger:

    Hej Maritha!

    Jag tycker det låter lovande och låter som att du har en duktig och förstående läkare! Livskvaliteten är något döviktigt när man sysslar mer smärtor. Det är nämligen så lätt att förlora den om man inte är noga. Så jag gillar hennes formulering om att "inte kompromissa med din livskvalitet".

    Har du någon bra sjukgymnast som du kan ta upp motionen långsamt med? Med tanke på din tidigare erfarenhet, så hoppas jag du har tålamod att ta saker långsamt framåt.

    En väldigt fin bild med bra citat för övrigt! Smarta citat tror jag är väldigt viktiga för oss som har lite större utmaningar i livet. Fast citat är nog givande för alla faktiskt. =)

    Svar: Ja, hon känns väldigt bra och förstående. Har fått byta tillbaks till min "gamla" sjukgymnast, som har kommit tillbaks från mammaledigheten, så det känns bra. Hon känner mig, och vet att jag har en förmåga att köra på för mycket, så hon bromsar mig lite ibland, och hittar på aktiviteter som passar mig perfekt :)
    Jag tror också att smarta citat kan vara givande för alla, men kanske allra mest för oss som inte alltid har det så lätt..:)
    Maritha

    2012-09-23 | 08:59:57
    Bloggadress: http://utv-livskvalitet.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: