Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vad är ett människoliv värt?!

Kategori: Aktuellt

Sveriges stadsminister Fredrik Reinfeldt, och vår migrationsminister Stefan Billström har båda bestämt uttalat sig i fallet om 91-åriga Ganna Chyzhevska. De menar att det vore alldeles för dyrt att låta Ganna stanna i Sverige. Detta får Johan Bäckman, som är docent i rättssociologi, att reagera kraftigt.
- "Att direkt debattera kostnaderna i det här sammanhanget är i sig inhumant. Kostnaderna ska inte tas i beaktning när det handlar om hennes mänskliga rättigheter", säger han till Aftonbladet.

Per Bäckström är folkrättsjurist vid Försvarshögskolan, och har utbildat svenska myndigheter i mänskliga rättigheter, bland annat Utlänningsnämnden, överinstans till Migrationsverket fram till 2006. Även Bäckström ser mycket allvarligt på Reinfeldts och Billströms uttalanden;
"Det är allvarligt. Ett cyniskt sätt att se på människor och livsöden. Det här är ett politiskt självmål, precis vad Sverigedemokraterna vill höra. Fruktansvärt, ärligt talat. Det är på ett sätt befriande att man vågar säga det rakt ut, men förvånande att man gör det", säger han.

Jag håller helt och hållet med; hur kan herrarna Reinfeldt och Billström med att öppet stå och debattera samhällsekonomi i denna stund?! De drar dessutom det hela till sin spets, då de nämner just Gannas ålder och sjukdomar som faktorer som talar emot att hon ska få stanna kvar i Sverige; hon och andra i hennes ålder kommer inte att kunna bidra med inkomster till samhällsekonomin, utan tvärtom kostnader i form av läkemedel och sjukvård... Väger inte empatin och människokärleken starkare än så?!

Reinfeldt och Billström håller dock fast vid kostnadsaspekten, även efter att Europadomstolen har förhindrat utvisningen av Ganna, med motiveringen att den kan strida mot hennes rätt till skydd mot omänsklig behandling... Detta med den gamla klyschan som jag i hela mitt liv har avskytt; "Hur skulle det se ut om alla gjorde så???"
Jag säger nu som jag alltid har sagt; Alla gör inte så! Alla nysvenskar har inte en enda, ensam och svårt sjuk anhörig kvar i sitt gamla hemland... Gannas fall är individuellt, och man måste kunna se till individen!

Hatar dessutom den den bild ovan nämnda herrar målar upp, med horder av gamla och dementa personer som fullkomligt väller in över Sveriges gränser, om vi skulle låta Ganna stanna kvar, tror inte att sannolikheten för det är så stor...

Jag ska lägga detta på minnet inför kommande val...

Kommentarer

  • Malka säger:

    Det är vidrigt! Pengar är tydligen viktigare än människor. Härlig människosyn! Och det känns som om de lånat de rasistiska partiernas retorik. Försöker de vinna tillbaka väljare från SD?

    2011-10-20 | 11:55:58
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com
  • Maritha säger:

    Fruktansvärt! Kan bara hålla med att det stinker av de "nationalsocialistiska" partiernas retorik och logik om det hela. Frågan är dock om det är medvetet, eller om det är nu "De Nya Moderaterna" visar sitt rätta ansikte??

    2011-10-20 | 12:57:50
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: