Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Diagnos?

Kategori: Hälsa

Ni vet ju att jag sedan flera år tillbaks nu har haft problem med diverse olika symtom som har avlöst varandra.
Det var faktiskt efter att ha sett en tjej med liknande symtom på Diagnos okänd som jag började fundera över om jag kan ha fibromyalgi. Jag gick och funderade över detta, sökte runt på nätet och insåg att nästan vartenda symtom stämmer! Till och med sådant som jag har haft sedan barndomen och tonåren, och inte ens räknat som symtom.

Efter ytterligare sökande på nätet hittade jag en klinik som specialiserat sig på detta, nämligen Gottfrieskliniken i Mölndal. Efter att ha läst lite på deras hemsida insåg jag att man kan skicka en sk egenremiss till dem. Jag bestämde mig för att det var värt en chans, och knåpade ihop en tre sidor lång hälsohistoria, som jag sedan skickade till dem, tillsammans med en egenremiss. Döm om min förvåning, när jag redan nästa morgon fick en remissbekräftelse, som talade om att väntetiden i nuläget är två månader, och att jag kommer att få en kallelse i god tid innan dess!

Innan sommaren kan jag alltså få en diagnos, om jag har tur. Diagnsoen i sig betyder egentligen inte så mycket för mig, även om man givetvis vill veta varför man inte  mår bra.
En diagnos innebär ju också att man kan optimera behandlingen, så att jag kan må så bra det bara går.
Även om det inte skulle visa sig vara Fibromyalgi så har jag ju i alla fall till stor del samma symtom, och de är ju specialister på dessa symtom, och kan förhoppningsvis även ge tips om övningar jag kan göra för att optimera läget, och rörelser som de vet försämrar utgångsläget, och som jag absolut bör undvika. Dessutom bedriver de mycket forskning, och verkar definitivt ligga i framkant när det gäller detta. Det känns verkligen hoppfullt, och spännande!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: