Grötbröd
Kategori: Det dagliga livet
3 dl havregryn
100 g smör
5 dl mjölk
2 paket jäst
1 dl socker eller sirap
1 tsk salt
ca 20 dl vetemjöl
Koka samman havregryn och vatten till en gröt.
Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter.
Blanda i mjölken och smula därefter ner jästen och rör tills den löser sig i gröten.
Rör ner socker eller sirap och salt och arbeta därefter ner vetemjölet. Använd så mycket som behövs för att få en fin degkonsistens där degen släpper bunken.
Jäs alltsammans under duk i 30 minuter.
Baka ut till små bullar, platta eller kavla ut dem till runda, platta tekakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk.
Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
Bloggadress: http://mittlivmedme.blogg.se