Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Kampen mot mobbing

Kategori: Aktuellt

Hör nu på morgonen att en 13-årig flicka tog sitt liv i fredags, som en följd av den mobbing hon utsattes för, framför allt via internet. Huvudmisstänkt sägs vara en tonårskille över 15 år, och han ska ha utsatt ytterligare en flicka för trakasserier.

En tonårspojke utsatte alltså en 13-årig flicka för så grova trakasserier och hot att hon inte såg någon annan utväg än att hoppa framför ett tåg; och det inträffade i Sverige, nu i fredags!
 
Jag ser detta som ytterligare ett nödrop om vikten av att utbilda barn och tonåringar i det som ofta kallas "livskunskap", och att regelbundet ha etiska diskussioner på olika teman, ända från förskolan och upp i gymnasiet. Just trakasserierna över internet ökar i takt med användandet av diverse sociala medier, och här har alla vuxna ett ansvar att hålla koll, se vad barnen och ungdomarna skriver och lägger upp via exempelvis Facebook eller Instagram; är det något som inte känns lämpligt så tveka inte att vara en "jobbig vuxen" och säga till!
 
Vänner och familj till flickan har lämnat blommor ljus och minnessaker.
 
 
Det är inte bara elakheter som sprids över internet; det är mycket kärlek också! Passa på att haka på den positiva trenden, och lovebomba din omgivning istället för att sprida hat, skräck och sorg!
 
 
 
 

Kommentarer

  • Nilla säger:

    Otroligt bra skrivet. Vi vuxna måste sluta blunda för verkligheten och ta vårt ansvar.

    Svar: Tack :) Jag tycker att det är så oerhört tragiskt att barn än idag är så elaka mot varandra att det leder till döden! Tror inte att någon av dem kan föreställa sig att deras beteende kan få sådana hemska konsekvenser, och där är det ju vi vuxna som har ansvaret!
    Maritha

    2013-03-12 | 12:50:47
    Bloggadress: http://mittlivmedme.blogg.se

Kommentera inlägget här: