Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Studiedag och hemresa

Kategori: Husdjuren

Förmiddagsföreläsningen idag handlade om Motiverande samtal. Föreläste gjorde Liselotte Kuehn Krylborn, som är vårdutvecklingsledare på överviktsenheten, och det var verkligen inspirerande och bra!

På eftermiddagen skulle vi ha haft en föreläsning om barnhälsovårdens verksamhet, men hon som skulle föreläsa hade tyvärr blivit sjuk, så vi hade en kortare diskussion om sjuksköterskans kulturella kompetens istället. Det var väl bra, men hade passat bättre på grundnivå; som sjuksköterskor är vi ju vana vid att arbeta patientcentrerat, och möta varje patient där denne befinner sig, oavsett kön, ålder och kulturell bakgrund med mera. Att det dessutom var så personligt för föreläsaren/forskaren ifråga skapade lite olustighetskänslor hos många av oss i klassen...


På väg från pendeltået mot Centralstationen blir jag ikappsprungen av en kille som börjar med att fråga om jag bor i staden. Han tyckte att jag var så oerhört attraktiv att han bara måste försöka få kontakt med mig... Alltid roligt med lite bekräftelse, men jag har ju min kära fästman <3, så jag tackade vänligt men bestämt nej till erbjudandet..:)

På Centralstationen var det lite väntetid, eftersom vi slutat tidigare än planerat, så det blev lite mat, fika och häng med härliga klasskamrater!

På tåget fick jag börja med att köra iväg en äldre herre, som satt på min plats. Det kändes ju hemskt, men jag har ju faktiskt betalat extra för min platsbiljett. Tyvärr dog batteriet både i mobilen och läsplattan, och jag delade kupé med två tjejer som pladdrade och fnissade oavbrutet från Stockholm tillSkövde; aningens tröttsamt! Efter 27 minuters försening (typiskt, eftersom restidsgarantin träder in efter 30 min...) kom jag i alla fall äntligen hem, och det var tre glada katter som mötte mig i dörren!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: