Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Flyttstök

Kategori: Det dagliga livet

Fästmannen fick i förra veckan veta att han kommit in, och ska börja studera vid universitetet i Karlstad, så det har varit en hel del flyttförberedelser här hemma, därav den dåliga uppdateringen på sistone. Som tur var så verkar det finns förhållandevis gott om studentbostäder i just Karlstad (det är man ju inte bortskämd med...), så det gick lätt och smidigt att få ett rum på en studentkorridor ganska nära universitetet.

Vi hade ett noggrannt planerat tidsschema, så därför blev vi en aning frustrerade när vi insåg att den hyrda släpkärran inte gick att koppla in elektriskt på vår bil; när den förra vintern blev påkörd sänktes hela stötfångaren med ca fem millimeter, och en av pluggarna i kontakten verkar ha skjuvts någon millimeter åt sidan, vilket innebar att det inte gick att koppla ihop kontakten! Att hyra en minibuss skulle bli svindyrt, likaså att även hyra en bil med drag, då det bara var de största (och dyraste) bilarna på uthyrningsfirman som hade drag. Som tur var så kundde vi få låna min älskade lillebrors bil så till sist kom vi iväg, några timmar försenade och aningens stressade efter alla turer...

Vägen till Karlstad är ju bra att köra, men på grund av okänd bil, släpkärra och snöväder så tog det ändå sin lilla tid att åka dit. Urpackningen gick väldigt bra, och rummet var faktiskt jättefint; mycket större än vi hade trott och ljust och luftigt!

Vid det här laget hade vi ännu inte hunnit äta någonting, så vi var ganska trötta och hungriga. Det blev till att lokalisera en matvarubutik så att fästmannen kunde handla på sig lite matvaror medan han hade tillgång till bilen, och därefter åkte jag hemåt. Behöver jag säga att jag stannade på första bästa McDonald's och åt samt intog en stooor kopp kaffe?? Efter knappt halva vägen tog spolarvätskan slut (även om vi fyllde på den på vägen till Karlstad), och jag inte lyckades hitta någon bensinmack utmed vägen och på grund av mitt bristande lokalsinne vågade jag inte ge mig ut på några avvägar, detta gjorde hemresan lagom spännande, men allt gick bra.

När jag (äntligen) kom hem så var jag helt färdig och allmänt mörbultad i hela min stackars kropp efter så många timmars sittande, samt kånkande på en massa flyttlådor, därför åker jag inte tillbaks till lillebror med bilen förrän imorgon; ikväll blir det en tidig dejt med bädden!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: