Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Motiverande samtal - MI - dag 1/4

Kategori: Studier

Jag kom i kontakt med Motiverande samtal, eller MI, som det förkortas (från engelskans Motivational interviewing) som begrepp först nu i vintras, i min utbildning till barnsjuksköterska via Karolinska Institutet. Jag kände igen tankesättet ända från att jag började min karriär inom psykiatrin, för ca 15 år sedan, och har sedan dess mer eller mindre medvetet försökt att arbeta enligt detta tänk, som nog kan kallas MI-inspirerat.
När jag sedan ett par veckor efter föreläsningen på KI såg inbjudan till en grundutbildning i MI via VG Regionen så kunde jag bara inte låta bli att anmäla mig!

Idag var första kurstillfället, och jag känner mig verkligen superinspirerad! Det jag bär med mig från dagens övningar är en påminnelse om att respektera individens integritet och. självbestämmande, utan att döma eller komma med egna värderingar. Det jag känner att jag främst kommer att bära med mig efter idag är förmågan att "knyta ihop säcken" och fokusera, genom regelbunden sammanfattning och spegling; något som jag verkligen kommer försöka att träna mer på!


Vi fick en fin bok också, och andra hjälpmedel för att arbeta MI-inspirerat!
Så här glad blev jag när jag fick lära mig mer om MI!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: