Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Studieplanering

Kategori: Studier

I den specialistsjuksköterskeutbildning jag läser nu ingår bland annat vetenskaplig metodik och en magisterstudie-/uppsats. Då jag redan har en magisterexamen har jag funderat över om jag inte skulle kunna "konvertera" den till en masterstudie och -uppsats. Det var inte riktigt så lätt som det låter, då kravet är att man är antagen till ett masterprogram. Efter en del eftersökningar så har jag nu fått tag på en mycket trevlig och serviceminded studiehandledare, som ska hjälpa mig med antagningen till masterprogrammet. Eftersom även det börjar med magisterstudier så behöver jag inte hoppa på där förrän om ca ett år. Har jag tur så behöver jag inte läsa särskilt mycket extra för att ta min masterexamen!
 

Kommentarer

  • Caroline G säger:

    Wow, så du har en magisterexamen! Bra jobbat! Har du lyckats få den när du haft smärtorna? Av nyfikenhet vill jag fråga hur det gått för dig att få ihop smärtor med studier? Kan du plugga 100 procent t ex? Själv har jag gjort tappra försök, men klarar tyvärr inte studera något seriöst sedan smärtorna startat, ännu. Kanske det finns nåt du kan lära mig. =)

    Svar: Det funkar faktiskt riktigt bra, men jag har studerat 50% på distans; då kan man plugga när och var man vill - Det passar perfekt för oss som har svårt att planera, pga en kropp som bråkar. Eftersom jag mår bäst av att jobba mestadels natt så har jag faktiskt hunnit med en hel del plugg på jobbet :)
    Maritha

    2012-09-23 | 13:05:48
    Bloggadress: http://utv-livskvalitet.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: