Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Konsultlogik?

Kategori: Jobbet

Hela 2012 har vi haft sparbeting på vårt sjukhus, men det ska inte kallas för spara utan för kostnadsminskning, för att vi inte ska förledas att tro att vi sparar till någonting...

Vid årsskiftet hette det att vi skulle spara/kostnadsminska 120 miljoner kronor, fördelat på alla fyra sjukhusorterna. I juni konstaterades ganska enkelt att vi inte hade lyckats uppnå detta, så då beslutades det att vi istället skulle minska kostnaderna med 250 miljoner andra halvåret; jag får inte riktigt ihop det där, men det är väl uppenbart för de som är högre uppsatta hur det ska gå till...
 
Som ett led i denna kostnadsminskning ska vården på alla fyra sjukhusen optimeras, och det låter ju väldigt rimligt. Det underliga är dock att då börjar man med att byta namn på hela sjukhuset. Redan tidigare fanns ett övergripande namn på hela sjukhuset, men varje sjukhus hade även sitt "eget" namn. Det var tydligen inte bra, för nu ska alla sjukhusen heta det övergripande namnet + sjukhusorten, och alla de egna namnen (som funnits så länge sjukhusen funnits; ibland 100 år!) ska bara försvinna. Jag kan tycka att traditionen i de enskilda namnen är lite mysig, men nu är den borta, vad nu det har med "kostnadsminskning" att göra..?
 
*Känner mig väääldigt trögtänkt, så här på morgonkvisten...*

Kommentarer

  • Malka säger:

    Jag skulle vilja se lite siffror på hur anställningsstoppet har påverkat antalet sjukskrivningar, både långa och korta. Här på psyk så känns det som om folk "går in i väggen" hela tiden och att alla andra är på gränsen för vad de orkar också. Det värsta är att arbetsglädjen försvinner. Det är inte roligt att gå till jobbet längre. Och när cheferna säger att vi bara ska göra "basal omvårdnad" så undrar jag vilken kvalité det blir på den vården vi ger.

    Svar: Det vore verkligen intressant! Arbetsglädjen känns tyvärr lååångt borta, och så gott som alla har olika krämpor! Känns som att de snart lika gärna kan stänga ner hela sjukhuset, men kanske är det de det strävar efter; det blir ju allra billigast!
    Maritha

    2012-10-25 | 15:07:13
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com

Kommentera inlägget här: