Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Neddragning??

Kategori: Jobbet

I sommartider drar de flesta avdelningar på sjukhuset ner på antal platser; detta för att personalen ska kunna få semester med minimalt antal vikarier. Nerdragningarna brukar väl gå sådär; vi klarar sommaren med nöd och näppe samt en massa överbeläggningar och hög press på personalen.

Om man ser på det från patientperspektivet så är ju inte folk mindre sjuka på sommaren än andra tider på året, snarare är det så att eventuell värme tar extra på (framför allt) de äldres krafter, och de klarar mindre påfrestningar än vanligt. Detta medför att klientelet på sommaren brukar bli de äldre- äldre och multisjuka patienterna. Eftersom vi i år ska ha tre semesterperioder så innebär detta ytterligare en månads nerdragning på vårdplatser på sjukhuset och mindre tillgänglighet/stängt på mottagningar, vilket innebär en ännu längre press på personalen än vanligt.

På måndag börjar första semesterperioden hos oss. Vi gick igår kväll in i helgen med 21 patienter på avdelningen, och ska på måndag morgon gå ur den med 12 patienter, undrar hur detta ska gå till..?
Som tur är så hör jag till dem som har semester nästa vecka, så jag behöver inte bekymra mig så mycket om det..;)

- Annars får vi väl göra som några kollegor har föreslagit, och skriva ut "övertaliga" patienter på söndag natt..;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: