Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

I'm a survivor

Kategori: Aktuellt

Läste idag om ett par ungdomar utanför Umeå som var ute och åkte skoter. De såg en övergiven, översnöad bil, och trodde det var en skrotbill, men när de borstade bort snön från fönstren såg de att det låg en man i baksätet! Det visade sig att han befunnit sig i den översnöade bilen sedan i mitten av december, det vill säga två månader!!! Han hade varma kläder och en sovsäck i bilen, och lyckades överleva genom att äta snö, och var givetvis mycket avmagrad och medtagen, men han lever! Nu har han kunnat flyttas till en vanlig vårdavdelning på sjukhuset, och mår under omständigheterna bra.

Snacka om överlevnadsinstinkt- Att kunna överleva i 60 dagar/två månader insnöad i en bil, genom att bara äta snö!
Överläkaren i akut- och katastrofmedicin vid Norrlands universitetssjukhus berättar att en människoa i genomsnitt kan överleva ca 4 veckor utan mat, så detta är ju uppenbarligen ett unikt fall. Allt tyder på att det mannen berättar stämmer överens med verkligheten.

Kommentarer

  • Linda säger:

    Vet inte om du sett följetongen på detta men det verkar som han har planerat att "gå i ide" i bilen.. Det fanns en mat, serietidningar sovsäck mm mm i bilen. Så han har inte bara överlvet på att äta snö.. Sedan kanske det inte var planerat att han skulle hamna där SÅ länge! Men jag är ändå imponerad att han har suttit där i 60 dagar. Helt otroligt. :)

    2012-02-20 | 10:26:24
    Bloggadress: http://lindasandersson.wordpress.com
  • Maritha säger:

    Har inte sett det, det gör ju genast det hela betydligt tråkigare..:( Dock så var han ju ordentligt avmagrad och tagen, så onekligen verkar han ju ha varit där liiite längre än han tänkt. Själv hade jag inte stått ut mer än några timmar- Några dygn om jag hade bra böcker med mig :)

    2012-02-20 | 23:06:21
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: