Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Patientsäkerhetsdag

Kategori: Jobbet

Idag gick årets patientsäkerhetsdag av stapeln på Skaraborgs sjukhus (SkaS). Evenemanget arrangerades i år på Rosers salonger i Skara; en mycket trevlig och perfekt utformad lokal för dylika tillställningar (och dessutom kul med lite omväxling, till skillnad mot Utsikten..;))!

Dagen inleddes med att sjukhusdirektören talade. Det handlade givetvis mycket om sparbetinget och anställningsstoppet. Därefter var det en representant för Trafikverket som talade om 0-visionen i trafiken, kopplat till vår 0-vision för vårdskador. Han var väl inte den mest inspirerande talare jag lyssnat på, och han hade kunnat göra en mycket mer intressant vinkling på det, istället för att enbart tala om trafiken och vilka skador som blir följden i olika situationer...

Efter Trafikverket var det Patientnämndens representanter som berättade hur deras arbete ser ut, och vilka deras arbetsuppgifter egentligen är. De har ju till stor del fått nya arbetsuppgifter nu, efter att den nya patientsäkerhetslagen trädde i kraft.

   
Alla SkaS fokusgrupper på de patientsäkerhetsteman som SKL har satt upp ställde upp varsin monter, som gästerna (det vill säga alla chefer på SkaS) fick gå runt och titta i, och få ytterligare information av oss i grupperna. Så här fin var vår monter, i halk- och fallgruppen :)

   
Så här mycket folk var intresserad av vårt fallförebyggande arbete på SkaS!

Efter lunch och montervandring var det dags för några av dem som arbetar praktiskt med patientsäkerhetsarbetet på SkaS att berätta om sina projekt; detta var utan tvekan dagens höjdpunkter! Förmiddagen var också intressant och inspirerande, men eftermiddagen blev mer konkret och mer "verklig".

   
Trycksårsgruppen hade montern bredvid vår, och Vårdförbundet samt Patientförsäkringen LÖF hade också montrar på plats.

   
Givetvis var våra kollegor från gruppen mot vårdrelaterade infektioner (VRI) också med, med en monter!

Sammanfattningsvis så var det en inspirerande och trevlig dag, trevliga människor och god mat :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: