Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Inspirationsdag för bashandledare

Kategori: Jobbet

Idag har jag varit på inspirationsdag för bashandledare. Elisabeth Carlson från Malmö högskola var på besök, och höll föredrag, byggt på nyckelbegreppen tillit, tid och reflektion. Carlson var en trevlig föreläsare, som på ett entusiasmerande sätt pratade kring dessa viktiga begrepp.

Handledning är en interaktiv process i en trygg och tillitsfull relation mellan handledare och student.
Handledaren ska kunna stödja studentens förmåga att omsätta generaliserad formell teoretisk kunskap till individrelaterade problem i den specifika vårdkontexten.
- Handledning som pedagogisk process omfattar därmed planering och nivåanpassning, tillämpning av handledningsstrategier samt utvärdering och bedömning.

1. Tid: Hur kan kliniskt arbete och handledning organiseras på ett sådant sätt att lärandemiljön blir så optimal för studenten som möjligt?
2. Tillit: Varför är tillit och trygghet grundläggande i relationen mellan handledare och student? Hur kan vi arbeta med studenterna för att åstadkomma det?
3. Reflektion: Hur kan vi som handledare och/eller lärare stötta kritiskt tänkande och förmågan till reflektion hos studenterna?


Jag kan konstatera att dagen verkligen har varit inspirerande, och att jag har fått några nya idéer om hur handledningen av studenter kan läggas upp på vår klinik!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: