Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Dagens medmänniska

Kategori: Aktuellt

Dagens medmänniska är utan konkurrens Mikael Fahlander, 36 år gammal, från Stockholm.

Ni minns väl 96-åriga Eva, som flyttade till Thailand när hon blivit änka och alla hennes vänner dött? I Thailand bodde sonen och barnbarnen, som Eva ville tillbringa lite riktig kvalitetstid med, nu på äldre dagar. Den långa resan gick förhållandevis bra, men så fick Eva beskedet att hennes garantipension skulle dras in, eftersom hon inte längre bodde kvar i Europa. Eva var (givetvis) helt förtvivlad, och visste inte hur hon skulle klara sig. Mikael hade följt historien om Eva via media, och bestämde sig för att hjälpa Eva ekonomiskt! Han har gett henne en klumpsumma, som ska hjälpa henne att komma ifatt med hyror och avgifter, och framöver kommer hon att få ett månadsbelopp som motsvarar den garantipension hon blivit snuvad på.

Jag blir så glad när jag läser solskenshistorier som denna! När jag läser att personer som har gott om pengar ibland faktiskt också har ett gott hjärta, och använder sina pengar på ett fint sätt.
 
Ett litet extra plus är att Mikael dessutom hjälper Skövde IK att kunna fortsätta, efter de ekonomiska förluster klubben lidit, bland annat till följd av att man fick bygga om ishallen under tidigare vintrars enorma snömassor.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: