Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Första träffen i Bokcirkeln

Kategori:

Ikväll träffades jag, Malka och Linda hemma hos mig för vår första träff i vår bokcirkel. Tyvärr hade Sandra fått förhinder, och kunde inte komma, men så är det ju ibland...

Vi hade fått en läsdagbok från vår kontakt på Studiefrämjandet, så vi började med att sätta upp vissa formella "regler" för våra träffar. Vi kom fram till att det blir lagom att ses var tredje/var fjärde vecka, beroende på hur tjocka och lättlästa böcker vi har på schemat.

När det gället valet av böcker att läsa så ska vi försöka att turas om, men den som har ett förslag på en bok som hon har hört talas om, som hon tycker verkar bra, och som hon är sugen på att läsa kommer med förslaget, och så får övriga deltagare svara vad de tycker; om de redan har läst boken osv.

Vi ska alla hålla ögonen öppna för eventuella lämpliga kringaktiviteter som dyker upp; ibland är det ju författarbesök på Akademibokhandeln, och liknande. Kanske kan vi få bli bloggambassadörer för nästa års bokmässa?

Hur som helst så hade vi en jättetrevlig kväll, eftersom vi är gamla gymnasiekompisar så är det alltid kul med lite catching up, och det var alltför länge sedan vi sågs, men nu blir det ändring på det :)



Till ikväll hade vi läst Jag vägrar dö nyfiken! av Babben Larsson.
Vi var rörande eniga om att det var en mycket lättläst bok, med ett rakt och enkelt språk. Linda hade lyssnat på den som talbok, med Babben själv som läste upp boken, och en extra bonus var Babbens härliga dialekt. Jag tycker själv att man nästan hörde Babben berätta de händelser som finns med i boken; så levande målar hon upp dem.

Vi konstaterar att Babben i sin ungdoms dagar verkar ha varit en ganska rastlös själ, som hade svårt att få ro på ett och samma ställe någon längre tid. Vi tänker då både på alla yrken hon berättar att hon har arbetat inom, de resor hon har gjort med mera.

Hon verkar alltid ha haft en stor inre styrka, och vi får känslan av att hon nog var ganska ensam som barn och i ungdomen, men vi tror inte att någon vågade reta henne eller vara direkt elak mot henne; hon var nog för stark psykiskt för det.

Kvällens citat: "Det är det som är så bra med böcker - Man kan hitta något för alla!"

Till nästa gång ska vi läsa Hungerspelen av Suzanne Collins. Den har fått bra recensioner av självaste Stephen King och Stephanie Meyer, och alla tre delarna har fått toppbetyg av "vanliga människor" som recenserat på Bokus, så det verkar lovande!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: