Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

2,37 promille på 20 minuter???

Kategori: Aktuellt

En kvinna i Norrland stoppades av en privatperson som misstänkte att hon körde rattfull. När polisen kom till platsen, 20 minuter senare så visade alkometern 2,37 promille. Kvinnan hävdade att hon druckit denna alkohol i väntan på att polisen skulle komma. Rätten menade att man inte kan uppnå denna höga promille på så kort tid, och kvinnan fälldes, mot sitt nekande, för grovt rattfylleri.

Detta var bakgrunden till gårdagens experiment i Breaking News, med radarparet Filip och Fredrik. Nr de hörde om ovanstående bestämde de sig för att utföra en sorts grävande journalistik, för att högst ovetenskapligt ta reda på om man egentligen kan dricka sig till dessa promillehalter på denna korta tid.

Innan gårdagens avsnitt fick de frågan om de inte var rädda att väcka tittarstorm?
-Inte det minsta, tittarstormar finns inte på riktigt, det är bara påhittat! Var deras svar på den frågan...

ETT EXPERIMENT Filip Hammar och Fredrik Wikingsson försökte komma upp i 2,37 promille på 20 minuter. Anledningen var att ge en kvinna chansen att få resning i ett domstolsfall där hon blåst i en alkoholmätare 20 minuter efter att hon stoppats misstänkt för rattfylla.

Hur gick det då?
Nej - Givetvis så fanns det ingen chans att de skulle komma upp i de promillehalterna på den korta tiden.
Filip Hammar kom upp i 0,54 promille och Fredrik Wikingsson i 1,0. Promillehalten steg dock successivt när de blåste senare under programmets gång, men det var ju just de 20 minuterna som frågeställningen handlade om, så för den aktuella kvinnan i Norrland är det bara att Gilla Läget som gäller. Var vuxen nog att stå för vad du har gjort. Det var jäkligt dumt, ta dit straff och gör aldrig om det igen!

Blev det någon tittarstorm då?
Nej, inte vad jag har kunnat se, när jag har surfat runt på diverse kvällstidningars hemsidor.
Dock verkar kvällspressen upprörd över att F&F har hånat Hyland! Efter sändningen sade de tydligen att Hyland var full i TV i 20 år, men ingen insåg verkligheten, och det ska man inte säga, enligt Aftonbladet, trots att de i en faktaruta bredvid informerar om att Hylands fru Tuss (Vem heter Tuss???) i sin bok Leva med Hyland berättar om makens svåra alkoholproblem...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: