Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Presentation av Magisterstudien

Kategori: Studier Vårdvetenskap

På vår klinik har vi varje månad olika typer av Workshops, där någon kan föreläsa eller berätta om något särskilt, som har med vårt dagliga arbete att göra. Tidigare har vi haft personal från Unilabs som har berättat om olika typer av odlingar och andra prover som vi tar så gott som dagligen, och hur vi ska bära oss åt när vi tar odlingarna för att det ska göras korrekt. En sköterska från narkosen, som är med och lägger in CVK:er (Centrala venkatetrar) var och berättade om hur det kan göras med olika tekniker och de nya bestämmelserna för hur en CVK ska skötas.

Nu i Oktober månad var det dags för mig och Helena att berätta om vår Magisterstudie; hur vi kom på idén, har vi har gått till väga och vilket resultat vi kom fram till. Presentationerna gick bra, och det var jätteroligt att få berätta för våra arbetskamrater exakt vad det egentligen är vi har gjort. Vi har givetvis pratat en del om det under tiden, så de flesta hade nog en liten aning om vad vi har gjort, men det var roligt att få presentera vad vi kom fram till.

Extra roligt var att kliniken gratulerade oss till vår examen genom att bjuda alla på tårta och cider i samband med våra presentationer, och vi fick varsin jättefin orkidé och biobiljetter!



Dessutom har vi blivit tillfrågade om vi inte kan hålla ytterligare en presentation, för dem som jobbade båda gångerna, och inte hade möjlighet att komma och lyssna på hela presentationen. Det är roligt, för det tyder ju på att det de hörde var intressant!

Vi ska även presentera studien för läkarna på kliniken samt för alla hygienombud på sjukhuset, i samband med att de har utbildningsdag. Det ska verkligen bli jätteroligt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: