Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Klockrent, Gardell!

Kategori: Debatt

Jonas Gardell skriver en klockren krönika om dagens äldrevård (och samhället i stort); gå in och läs!!!

Den senaste tidens larmrapporter från olika äldreboenden är totalt oacceptabla; så här vårdar man ingen, inte heller våra äldre, som har byggt upp det samhälle som vi nu raserar, bit för bit.

Jag blir så ledsen och mår illa när jag läser om hur man på somliga ställen behandlar sina patienter/vårdtagare; utan minsta värdighet eller respekt! Jag anser inte att detta enbart har med ledning eller resurser att göra; all personal har en del i detta! Jag skulle aldrig själv drömma om att lämna en döende person framför TV:n eller väga blöjor, oavsett vad ledningen säger - Det går helt emot mina värderingar och yrkesetik!!!

Sedan märker man ju att somliga passar på att rida på den här vågen av kritik; som till exempel den 103-åriga kvinna som inte hade fått tårta på fem år, eftersom man trodde att hon var laktosintolerant (vilket sedan inte visade sig stämma). Nu kräver man kommunen på ersättning för alla tårtor och bakelser hon gått miste om på dessa fem år! Givetvis är detta tråkigt, men man kanske inte behöver dra så stora växlar på det...
Sedan kanske man kan informera personalen på detta boende att det faktiskt finns låglaktosprodukter.

Jonas Gardell

I dessa tider känns det skönt att veta att all äldrevård trots allt inte är sådan här; vet av erfarenhet att det finns många små trevliga äldreboenden där man bakar, pysslar och gör allt för sina boenden. Jag har själv jobbat på några sådana, så jag vet att det finns, men jag förstår att somliga tvivlar...

Kommentarer

  • Andreas Wiklund säger:

    Mycket bra krönika! Kan tipsa om sidan äldreboende.nu som är en tjänst jag har byggt där man kan skriva om sina upplevelser kring olika äldreboenden.

    2011-11-18 | 14:07:55
    Bloggadress: http://www.äldreboende.nu
  • Maritha säger:

    Tack för tipset, ett mycket bra initiativ!

    2011-11-18 | 19:59:14
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/
  • Malka säger:

    Jättebra krönkika och bra inlägg från dig! Håller med till fullo!

    2011-11-19 | 09:15:31
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com

Kommentera inlägget här: