Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Defa Lucy och Gina Tricot

Kategori: Debatt

Efter det rabalder som blev kring den nya dockan Defa Lucy hade man kunnat tro att handeln skulle ha lärt sig, men icke...

Nu är det Gina Tricot som har köpt in nya skyltdockor, som de menar har ett "Lekfullt uttryck". Jag vet inte om jag tycker att det är särskilt "lekfullt" med skyltdockor vars lår inte är tjockare än armarna - Detta i en butik som vänder sig till unga tjejer i 20-25 års åldern...

Efter mycket påtryckningar tog dock Gina Tricot sitt förnuft till fånga, och konstaterade att "Det var ett försök, som inte föll så väl ut..."

Vad är det för fel med dockor av alla de slag med hyfsat realistiska/normala proportioner?!
- När buktiken säljer mest kläder i storlek 38 så kanske det är den storleken som skyltdockorna ska ha?! Kanske kan man till och med vara så vågad att man låter skyltdockorna ha olika storlekar, för att spegla att vi människor finns i olika storlekar...

"Sjukt, Barnens Hus"
Är Defa Lucy en docka Du skulle vilja ge till din 4-6 åriga dotter/son?!
Att den dessutom fanns att köpa på Barnens Hus gör på något sätt det ännu värre i mina ögon; om barnen ska vara skyddade och trygga, och bara få vara barn någonstans så är det väl på Barnens Hus?!

Gina Tricots dockor skapar debatt.
Gina Tricots nya skyltdockor - Visst ser de lekfulla ut?!

Kraven är ändå så stora på ungdomarna om att de ska vara snygga, smala, populära och givetvis även intelligenta; de behöver inte ytterligare påminnelser och press om detta!!!

Kommentarer

  • spiderchick säger:

    håller med dig, skit är det!

    2011-12-04 | 20:33:34
    Bloggadress: http://spiderchick.nu
  • Malka säger:

    Det är fruktansvärt! Tjejer växer ju upp och tror att det är något fel på dem för att de inte kan se ut som benrangel med jättebröst när det egentligen är idealet som är sjukt. Och inte blir det bättre av att vi vuxna är ständigt missnöjda med våra kroppar och pratar om mat/ätande i termer som "synd".

    2011-12-06 | 11:24:16
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com
  • Maritha säger:

    Håller helt med dig Malka; DET är något vi alla borde tänka på, att INTE prata om (eller för den delen SE) maten och ätandet som synd eller något man "unnar sig", för att man har sprungit en mil, gjort 100 sit ups eller något annat. Det går inte att leva utan att äta, även om många försöker nog så hårt! Vi äter för att våra kroppar behöver det, och helst ska det dessutom vara gott och i trevligt sällskap!

    2011-12-06 | 13:54:21
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: