Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Studiedag i Växjö

Kategori: Studier Vårdvetenskap

Idag åkte jag och Helena till Växjö och Linnéuniversitetet för studiedag. Andreas var så snäll att han åkte med som chaufför; vi brukar vara en aning mosiga i huvudet efter en heldags full koncentration där nere, så om vi har helag vill vi ogärna köra hem utan tar hellre tåget om inte någon av våra snälla "gubbar" följer med som chaufförer...

Dagen började med diskussionsseminarium med programansvarig för magisterprogrammet. Hon hade läst igenom vår uppsats och våra brev samt gjort vår enkät, och kom med feedback och förslag på vad vi behövde lägga ner mer arbete på och vilka delar hon tycker är "färdiga" (finjusteringar och korrekturläsningar behöver behöver ju alltid göras). Det kändes som om hon överlag tyckte att vi hade gjort ett bra arbete och kommit en bra bit på väg, så vi var väldigt positiva och glada efter seminariet.

Efter lunchen var det dags för en av förra terminens magisterstudenter att gå upp och presentera sin uppsats. Hon hade skrivit om "Blivande föräldrars upplevelser av inhämtandet av kunskap om födandet". Jag tycker att opponenten gjorde ett jättebra arbete, både i sammanfattningen och kritiken av hennes arbete. Det är verkligen en konst att göra ett bra opponentsskap också! Det är väldigt lärorikt att gå på några slutseminarier; dels får man lite tips om vad man själv ska tänka på i sitt opponentskap, och dels får man lite tips om småsaker man kan tänka på i sin uppsats.

Eftersom det bara var ett slutseminarium idag så hade vi lite ledig tid efteråt, och då passade vi på att jobba lite med vår uppsats; vi gjorde bland annat några justeringar i breven som vi fått tips om av vår programansvariga under diskussionsseminariet. Vi hann också göra nästan alla de andra justeringar vi diskuterade under seminariet, så att vi redan hade gjort dem när vi sedan kom till vår handledare. Hon och vår programansvariga hade tillsammans diskutarat vår uppsats, så hon hade inte så mycket mer att säga än det vi redan hade hunnit justera. Det var några mindre justeringar som ska göras, bara, annars är det bara för oss att jobba på.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: