Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Sommarbeläggning

Kategori: Jobbet

Så här på sommaren är det många sjukhus som drar ner på antalet vårdplatser, dels som ett sätt att spara och dels på grund av att det är svårt att få in vikarier, och detta är ett sätt för många sjukhus att lösa det så att den ordinarie personalen alls ska kunna få någon sommarsemester.

Tyvärr så fungerar det ju inte så att människor är mindre sjuka på sommaren, enligt min erfarenhet är det snarare tvärtom; särskilt de som är äldre och/eller hjärtsjuka är extra utsatta på sommaren. Värmen orsakar en extra belastning, och de äldre har ofta svårt att få i sig tillräckligt mycket att dricka varma dagar. Ofta har de redan en lindrig vätskeförlust, och då räcker det med bara några graders värmeökning för att denna ska bli mer uttalad, och de ska börja må riktigt dåligt av vätskebristen.

image291   
Även frukt, bär och (så klart) glass innehåller vätska, så pytsa i era mor- och farföräldrar lite extra i värmen!

På infektionskliniken tänker man kanske att vi främst får in matförgiftningar och andra typer av magsjukor under sommaren, men även under sommaren varierar infektionssjukdomarna över hela spektrat. Eftersom vi bara har öppet 12 av våra ordinarie 20 vårdplatser försöker vi vara extra noggranna med att endast de som verkligen behöver kvalificerad infektionssjukvård blir inlagda just på vår avdelning; en person som är matförgiftad och behöver vätskeersättning kan egentligen vårdas på vilken avdelning som helst, medan patienter med svår blodförgiftning, smittsam lungtuberkulos, hjärtklaffsinfektioner, infekterade proteser i höfter och/eller knän och så vidare bättre behöver vår specialiserade vård. Givetvis går även våra läkare runt på så kallade "konsulter" på hela sjukhuset, och hjälper till med behandlingen av infektionspatienter som vårdas på övriga avdelningar, detta sker hela året runt.


Det allra bästa med att vara tvungen med att vara inlagd på just vår avdelning på sommarhalvåret är att man har egen ingång från varje rum, och när man känner sig något piggare kan man sitta på bänkarna här på innergården och njuta av det vackra vädret.:)

   
Givetvis kan man även ta en lite längre promenad, om man skulle orka det!

Kommentarer

  • Stella säger:

    Fin blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

    2011-07-12 | 14:15:01
    Bloggadress: http://djurförsäkring.net
  • Maritha säger:

    Tack så hemskt mycket :)

    Jag har lånat bakgrunden från backgroundfairy.com och kombinerat den med övrig layout som jag tyckte passade.

    2011-07-12 | 21:55:33
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: