Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Hjärnkoll

Kategori: Sjukvård

Många tror att psykiska problem bara drabbar svaga personer och bara angår andra. Men tvärtom är det vanligare än många tror.

Enligt WHO är psykisk ohälsa ett av de snabbast växande hoten mot folkhälsan i världen. Framför allt gäller det depressioner och ångestsjukdomar. Alltför många skäms och vill inte berätta om sin hälsa. Skam- och skuldkänslor hindrar människor från att söka hjälp, vara sociala och stanna i arbete. På så sätt blir många ännu sjukare. Helt i onödan. Många tror också att har man en gång fått psykiska problem kommer man vara sjuk resten av livet. Men sanningen är att de flesta återhämtar sig eller lär sig att leva med sin sjukdom, och hittar på så sätt fram till ett fungerande liv.

Regeringen har därför tagit initiativet till den tre-åriga satsningen Hjärnkoll som syftar till att förbättra allmänhetens attityder till personer med  psykisk sjukdom och psykisk funktionsnedsättning.
Vi vill med kampanjen slå hål på fördomarna om psykisk ohälsa och öppna upp för samtal kring frågan. Att inte må bra psykiskt ska bli lika accepterat som att säga att man har ont i benet!


Gör som jag, bli en Hjärnkoll supporter och berätta hur du ska bryta tystnaden kring psykisk ohälsa – ett viktigt bidrag för att nå ett psykiskt friskare Sverige.
Gå in på www.hjarnkoll.se




 

Jag stödjer kampanjen Hjärnkoll. Lär mer om hur du kan slå
hål på myterna om psykisk ohälsa på www.hjarnkoll.se

Kommentarer


Kommentera inlägget här: