Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Var går gränsen?

Kategori: Debatt

Läste på förträffliga Aftonbladet.se om den 16-åriga tjej som träffat en 32-årig kille via ett forum för Sado-Masochister. Hon hade skrivit något i stil med att hon sökte någon som verkligen kunde konsten att dominera, och inte bangade för något. De kom överens om att träffas, tjejen lämnade över en lista med exempel på vad hon tyckte vore trevligt att bli utsatt för och därefter låstes hon naken in i en hundbur och "leken" startade.

Efter deras "träff" berättade tjejen om det för sina kompisar, som tyckte att det hela lät lite väl grovt, och gick till polisen och anmälde mannen.
Till en början misstänktes 32-åringen även för grov våldtäkt och olaga frihetsberövande, men när det stod klart att tjejen samtyckt till handlingarna friades han från misstankarna.

Den 16-åriga tjejen har tidigare haft ett självskadebeteende, något hon berättade om för 32-åringen.
"Han borde ha förstått att hon inte mådde bra", säger åklagaren.
I rättegången kommer åklagaren att kräva svar på hur mycket våld som är lagligt i en frivillig sexakt med grova våldsinslag. Det är första gången som frågan prövas i svensk domstol.

Vad tycker du? Var går gränsen för det privata sexlivet och vad som ska vara olagligt? Vad är normalt och vad är onormalt? Är det verkligen upp till domstolen att avgöra det, eller borde det inte vara en psykiater, om nu orsaken är omtanke om den 16-åriga tjejen och hennes psykiska hälsa?

Även om jag inte är det minsta sado-masochistiskt lagd så tycker jag att det osar 1800-tal om det här; den som har en avvikande sexuell läggning ska ställas inför rätta och straffas- vad är det för syn på sexualiteten i 2010-talets Sverige?

(och självklart måste den stackars lilla flickan vara offret- var det någon som glömde att hon gjorde upp en jäkla lista över vad hon ville att han skulle göra?!)

((För övrigt så kan man väl ställa frågan om det finns någon sado-masochist som mår riktigt 100% tipp-topp, men det är väl en annan fråga...))

Kommentarer


Kommentera inlägget här: