Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Polen inför kemisk kastrering

Kategori: Debatt

i Polen har en nyg lag trätt i kraft, som innebär obligatorisk kemisk kastrering för dem som döms för sexuellt umgänge med minderåriga eller incest.
Enligt lagen som antogs i höstas ska den som dömts för brotten genomgå "kemisk och psykologisk terapi" för att minska sexualdriften, efter avtjänat fängelsestraff. Lagen omfattar våldtäkt på barn under 15 år och sex med en nära familjemedlem. Straffskalan höjs också något, fängelse kan nu utdömas i upp till 15 år.Ett nytt straff tillkommer: den som döms för att ha försökt förföra en minderårig via internet kan dömas till upp till tre års fängelse.

Jag tror att kemisk kastrering i kombination med terapi är ett bra straff för dessa brottslingar; man ger dem chansen att komma till insikt om vad som orsakar betéendet och på olika sätt påverka/bearbeta detta, samtidigt som man ser till att de inte längre har de fysiska förutsättningarna att göra om sitt brott. Detta tror jag kan upplevas som en trygghet/säkerhet av den dömde också; även om "begäret" sätter in så finns inte den fysiska möjligheten att faktiskt göra om brottet.
Vad tycker/tror ni?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: