Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Julpyssel på DC Freja

Kategori: Kontaktperson

I onsdags kväll var det julpyssel på DC Freja i Falköping. Jag och R var så klart där och pysslade, tillsammans med en mängd andra omsorgstagare, assistenter, kontaktpersoner och annan personal.

Vi fick dela upp oss på tre olika stationer, för att det hela skulle bli hanterbart när vi var så många. Jag och R började med att pynta en kotte så att den till slut mer liknade en julstjärna. R var väldigt inspirerad, och gick in för det hela med liv och lust, så det var jätteroligt!

Vid nästa station fick vi dekorera en pepparkaka med kristyr och valfri annan dekoration. Det fanns non stop, strössel i olika former och färger samt små silverfärgade sockerpärlor. R valde blomformat strössel och de silverfärgade sockerpärlorna, så det blev en fin pepparkaka :)
Tidigare år så har vi ibland bakat peppparkakor själva, men just nu så håller de på att bygga om köket på DC, så därför blev det en något modifierad aktivitet i år, men det gick ju lika bra att dekorera pepparkakorna :)




Vid den tredje och sista stationen gick det något lugnare till, och det var nog bra efter att vi koncentrerat oss så djupt på pysslet tidigare. Barbro läste en lite annorlunda julberättelse om snickare Andersson och tomten.
Den var spännande, och alla lyssnade intresserat när Barbro berättade om snickare Anderssons äventyr.

Efter dessa tre stationer smakade det gott med kaffe, saffransbullar och julgodis som de olika grupperna på DC själva hade bakat tidigare i veckan!

När kaffet var urdrucket och alla bullar uppätna så hade vi alla fått lite ny energi, så att vi orkade sjunga julsånger, när Eivor spelade på gitarren.



Sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig och mysig pysselkväll på DC Freja!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: