Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Arbetsmiljö

Kategori: Jobbet

På jobbet har det länge varit ovanligt kallt, så kallt att min snälla arbetskamrat Ulrica i förra veckan utbrast "Åh herre Gud, här kan du ju inte sitta!" och sprang efter ett värmeelement som hon ställde in på "min" expedition! Det värmeelementet har sedan dess gått för fullt mesta delen av tiden, för att temperaturen ska vara uthärdlig på den expeditionen. Där inne uppmätte vi imorse 18 grader.
Inne på den andra expeditionen, som annars är "den varma" expeditionen, och där vi därför inte har något värmeelement var det bara 15 grader, liksom i korridoren.

Är det verkligen meningen att det ska behöva vara så?! Ska man behöva gå och frysa precis hela sitt arbetspass? Nog för att det är besparingstider, men blir det verkligen billigare om vi ska vara tvungna att köra värmeelement för fullt hela tiden, för att stå ut? Våra chefer tog i alla fall problemet på allvar, och en av dem kom till och med på att h*n inte hört någon ventilation i personalrummet de senaste dagarna. Kanske/förhoppningsvis är det någonting som är fel med ventilationen på vår avdelning; om det inte är det så har erfarenheten lärt oss att det tydligen är väldigt svårt att göra något åt temperaturen.

Dessutom får vi inte några koftor från tvätteriet, utan vi måste gå i kortärmat hela tiden, även ute i korridorerna! Är det meningen att man ska behöva ha med sig egna överdragskläder som man har på sig ute i korridorerna, för att det är så kallt där? Hur lång tid har vi i så fall på oss att ta av oss överdragskläderna, och vad gör vi i en akutsituation ("vänta lite, jag ska bara ta av mig termobyxorna...")?


Snart får vi nog följa Sannas exempel, och ha på oss tumvantar på jobbet (lite besvärligt när man ska sätta nålar och/eller ta prover, bara..;))...

Tillägg 101217: Nu har de varit på jobbet och kollat värmen (eller bristen därpå), och det  visade sig att elementet på "min" expedition var felkopplat (!), och ett element i personalrummet stod helt stilla! Inte konstigt att det har varit kallt, när utomhustemperaturen smtidigt haar dragit sig ner mot -15 grader... De konstaderade samtidigt att det inne på patientrummen har varit bar temperaturer, vilket vi har vetat, och det är ju trots  allt det allra viktigaste! De ska även kolla ventilationen noggrannt, så att det inte är något fel på den också, nunär det var flera element som var trasiga.

Kommentarer

  • Grinders.se säger:

    Hej – Vi söker just nu fler bloggare som vill tjäna extrapengar på sin blogg genom att sälja sponsrade inlägg och annonsplats till företag som vi samarbetar med. Är du intresserad kan du läsa om hur detta fungerar här: http://www.grinders.se/page/about

    Med vänlig hälsning

    /Grinders.se

    2010-12-16 | 21:04:43
    Bloggadress: http://www.grinders.se

Kommentera inlägget här: