Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Hur kom vi in på Sverigedemokraterna?!

Kategori: Debatt

Tobias svarade på mitt inlägg om smygrasism, och mitt svar till honom blev så långt att jag ger det ett eget inlägg.

"Jag tror snarare att sd:s väljare är helt vanliga människor som har sett igenom propagandan och som vågar stå för de åsikter som en majoritet av det svenska folket har. Det har ingenting med rasism att göra: 

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html 

Sd är inte rasistiskt, och en rasistisk person vinner inte på mycket på att rösta på sd. Jag tycker att det är  ganska  osmakligt av politiskt korrekta personer som du att blanda in moskébränning och liknande. Om vi ska tala moskébränning kan vi väl titta på Malmömoskén, som brändes ned av muslimerna själva för att skaffa mer pengar... 

En liten fotnot, bara - har du och dina arbetskamrater läst sd:s partiprogram?"




Jag är ledsen om jag gjorde fel som blandade in SD i min tankebana, det var som sagt inlägget om SD som fick mig att tänka på vårt samtal.
Samtalet/inlägget handlade inte om SD, utan om smygrasismen/främlingsfientligheten i samhället. Därför satte vi oss inte heller ner och läste SD's partiprogram.
Nu har jag dock varit inne på deras hemsida och läst, och jag fick inga överaskningar där; jag är inte mer positiv till deras politik efter att ha läst igenom vad de skriver på hemsidan.

Angående SD's väljare så har jag ingen aning om vilka de är, men som jag skrev så TROR jag att det till stor del är vanliga människor i övre medelåldern, så där verkar vi ha ungefär samma tro.
Givetvis så röstar inte alla smygrasister på SD, och jag är inte heller så säker på att de alltid öppet står för sina åsikter utåt; snarare att de kommer med små kommentarer, som gör att man ändå förstår vad de tycker.
Det är kanske bäst att även påpeka att jag inte tror att alla som är medelålders är smygrasister...

Jag står för att det skrämmer mig att SD's väljare ökar; för mig förknippas inte det partiet med positiva känslor.
Jag håller heller inte med om flera av deras centrala punkter, och tycker att en del andra punkter låter underliga.

* "Nej till EU"
- Jag är för EU, men anser att det är mycket som fortfarande behöver utvecklas inom unionen.

* "vi värnar västerlandets kristna etik, och vi vill stärka nationalkänslan, för att på så sätt skapa en större trygghet och gemenskap inom det svenska samhället. "
- Jag är inte religiös, och tycker på det stora hela att religion är mer negativt än positivt.

* "Brottsligheten är hög, antalet missbrukare bli större och sjukskrivningarna är snart flest i världen. Sverige är ett sjukt  samhälle, därför att medborgarna inte trivs. Bara en nationalistisk politik kan ge den trygghet och den omtanke som minskar kriminaliteten, får bort drogerna och ger de sjuka livslusten åter. "
- Förstår inte hur en nationalistisk politik ska ge trygghet och omtanke, och åstadkomma allt detta?

* "Vi är det enda parti som kan sänka skatterna och förbättra den offentliga servicen samtidigt. "
- Hur ska ni gå tillväga?

* "Ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en heterogen statsbildning. Därför förespråkar sverigedemokraterna en restriktiv invandringspolitik, liksom att samhället på alla sätt ska uppmuntra en ökad återvandring. Dagens situation med kulturellt främmande enklaver i de flesta städer är inte hållbar. Ingen integrationspolitik i världen skulle klara av att integrera så många människor på så kort tid som behövs. Det bästa både för svenskarna och för de invandrare som inte kunnat anpassa sig till samhället  vore om många invandrare återvänder till sina hemländer. "
- Världen ser inte längre ut så här; människor reser, studerar utomlands och flyttar runt i världen. Jag ser det som mycket positivt att vi kan vidga våra vyer, och det bör uppmuntras!
Jag ser det inte som någonting att sträva tillbaks till, att alla länder ska vara "renodlade", och människorna ska hålla sig där de "hör hemma". Jag tror inte heller att det är praktiskt genomförbart.
I svåra tider måste världens medborgare hjälpas åt; är det krig/svält/misär i ett land så måste alla hjälpas åt att hjälpa och ta hand om de som inte klarar att vara kvar i det landet! 
Naturligtvis är det bästa att kunna hjälpa dem på plats, innan det går för långt. Hjälp till självhjälp.

Givetvis är det även många punkter som låter bra. tex att SD "vill skapa ett gynnsamt klimat för de som vill starta företag och för nystartade, privata småföretag", och att de vill "införa ett lärlingssytem, där arbete och utbildning går hand i hand."

Jag har aldrig utgett mig för att vara politiskt korrekt; jag skriver om mina åsikter, punkt.
En av mina starkaste åsikter är att det är fel att dra alla över en kam, beroende på vilket ursprung/hudfärg/religion osv man har. Jag anser att man måste se individen, och inte generalisera.

Orsaken till att jag skrev om moskébränning var att jag ville gå till ytterligheter när det gällde aktiviteter som jag förknippar med skinheads, till skillnad mot dessa medelålders män och kvinnor som istället startar politiska partier, och på så vis sprider sitt budskap. Det är inte svårt att inse att det är fel att bränna en moské (eller för den delen en pizzeria, eller slå ner en invandrare eller homosexuell). Det kan vara svårare att kritiskt granska ett politiskt parti, och ifrågasätta de åsikter det står för. Något jag för övrigt tycker att man ska göra med alla politiska partier, inte bara SD.

Jag tycker inte att Sverige har/har haft någon bra invandringspolitik, men vi kan inte heller "trycka på delete", och börja om från början, med facit i hand. Det enda vi kan göra är att göra det bästa av situationen, och försöka förbättra oss.
Det är inte flyktingarnas/invandrarnas fel att vi inte satte oss ner och tänkte igenom vår invandringspolitik noggrant innan vi började arbeta efter den!

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Bra svarat Maritha. Om vi skiter i invandrarfrågan så finns det en hel del som gör SD till ett parti jag aldrig skulle vilja rösta på. Införa kristen etik? religion och politik borde aldrig gå hand i hand. Familjen ska bestå av en man och en kvinna punkt? (jag är medveten om att det inte står exakt så på SD:s hemsida men jag tar mig fräckheten att sammanfatta det så) Varför skulle inte homosexuella få skaffa barn. Det finns INGET onaturligt med att vara homosexuell så varför skulle inte kärleksfulla föräldrar kunna ges möjlighet att bli föräldrar. Vi hjälper barnlösa som lever i heterosexuella förhållanden så varför inte hjälpa homosexuella. Människor som människor. Men som jag skrev i mitt inlägg så finns det natruligtvis bra saker hos SD också men jag kan hitta bättre hos andra partier. Tack för mig!

    2008-10-30 | 13:39:56
    Bloggadress: http://khalypso.blogg.se/
  • Jennie säger:

    Jag ska tillägga att jag inte skulle rösta på KD heller med samma argument =)

    2008-10-30 | 13:40:52
    Bloggadress: http://khalypso.blogg.se/
  • Emilia säger:

    s: Okej :( Vad jobbar du med då?

    2008-10-30 | 15:26:07
    Bloggadress: http://emiliaofmalmoe.blogg.se/
  • Maritha säger:

    Jennie: Håller med dig helt och fullt. KD är lika läskiga som SD.



    Emilia: Jag jobbar som sjuksköterska.

    2008-10-30 | 17:27:43
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/
  • mel säger:

    Word Marita! Imponerande argumentation. Ingen kommentar från Tobias på det här inlägget?



    SD har också ett riktigt smutsigt förflutet så sent som in på 90-talet. De får ursäkta om tänkande människor är aningen skeptiskta till att samma människor skulle blivit rumsrena medborgare sedan dess.



    SD är måhända ett symptom på att mycket inte står rätt till i samhället, men de är garanterat inte svaret på några problem. Det kan aldrig grupper som söker enkla svar vara.

    2008-10-31 | 11:01:48
    Bloggadress: http://mel.blogg.se/
  • Maritha säger:

    Mel: Tackar :) Nej, hans svar lyser med sin frånvaro än så länge...



    Ville inte göra det enkelt för mig genom att dra upp SD's ursprung, som i sig är en mycket stor orsak till att vara skeptisk till dem; det är ju trots allt där de har sin grund och sina rötter...



    När jag läste på SD's hemsida så fick jag alltmer känslan av att de inte hade några bra svar på hur vi praktiskt ska göra här och nu, de verkar helst vilja gå tillbaks i tiden X antal år, och börja om från början... Det är ju inte riktigt praktiskt genomförbart.



    Verkligheten är komplex, därför måste man också ha komplexa lösningar på problemen; det finns sällan någon enkel lösning på svåra problem...

    2008-10-31 | 13:12:33
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/
  • Candy säger:

    Håller med: bra svarat! Jag är emellertid inte för medlemsskapet i EU, men jag tycker fortfarande att ditt inlägg är bra. Jag har aldrig riktigt förstått mig på SD. Jag tror att de flesta som röstar på dem är förstagångsväljare som är osäkra, eller som du skriver: personer i övre medelåldern. Jag skulle också vilja veta mer om hur de ska gå tillväga för att sänka skatterna och sen mår jag lite lätt illa åt hur de ALLTID kan relatera något till invandringen. Jag kan tycka att Sverige tar emot för många invandrare i förhållande till de möjligheter som finns att hjälpa människorna... när inte ens personer som är födda i Sverige kan få arbete eller bostad, hur skall då invandrare kunna få det? Inte humant. Därmed inte sagt att Sverige inte borde ta emot invandrare alls eller att det är invandrares fel att Sverige ser ut som det gör. Jag har aldrig förstått den logiken. Hela världen är fuckad! Orka skylla på ett speciellt folkslag eller vissa grupper för det? Jag läste en diskussion en dag där en tjej tyckte att det är invandrares fel att hennes mor inte får socialbidrag. WHAT?! Det är väl politikernas fel, inte de människor som flyr hit från krig. Och om hon vore invandrare i ett annat land skulle väl hon vilja bli bra emottagen?



    Man kanske skulle rösta på: http://www.folkrorelsepartiet.org/Index.htm

    2008-11-05 | 00:46:39
  • Prinzessin säger:

    Folk borde läsa boken lasermannen för att få en inblick i hur illa det kan gå i sverige om partier som SD eller Ny demokrati får för hårt fotfäste.



    Det är bara lite mer än 15 år sedan som vi hade ett rasistiskt parti i regeringen, vi vill inte dit igen.

    2008-11-10 | 16:54:03
    Bloggadress: http://prinzessin.blogg.se/
  • Maritha säger:

    Prinzessin: Jag har faktiskt inte läst den boken än, har tänkt på det men glömt bort den. Tack för att du påminde mig :)

    Kan för övrigt bara hålla med dig.

    2008-11-10 | 19:24:10
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: