Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Livspusslet...

Kategori: Eftertanke

Ibland kan livspusslet vara nog så svårt att få ihop, med jobb, skola, kurser, hemmet och fritidsintressen.
Vissa delar blir i perioder mer eller mindre eftersatta, och det tror jag är naturligt; vissa delar tar mer eller mindre plats i olika perioder i livet, helt enkelt.

I sitt livspussel ska man sedan försöka pussla in olika personer, med deras olika livspussel, som i alla fall för en stund ska stämma överens med ens eget. Det kan vara fästmannen, övrig familj och vänner.
Jag har ju dessutom en person som jag är kontaktperson till, som jag ska försöka synkronisera livspussel med, så att vi kan träffas med jämna mellanrum.

Det är inte helt lätt att få till ett felfritt livspussel, om det ens är möjligt.
Då är enda utvägen att göra det så bra som möjligt. Ibland blir det lite skevt, men det tror jag att vi måste acceptera.
För tillfället känns det som om mitt livspussel har alldeles för många bitar, men jag hoppas att de snart ska falla på plats.

Eftersom vi på min arbetsplats lägger vårt schema själva får vi en illusion av kontroll, men eftersom det läggs 2-4 månader i förväg så vill det till att planera saker i god tid! Det finns ytterst lite utrymme för spontana möten med någon annan som har lika oregelbundna arbetstider (vilket i princip alla jag känner har), så det vill verkligen till att syna schemat ingående.



Hur ser ditt livspussel ut?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: