Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Viktväktarna v. 10

Kategori: Kroppen

Veckans resultat: -0,2 kg.
Totalt resultat: -4,8 kg.

Har haft en seg vecka, jobbat för mycket och ätit för lite och för oregelbundet.
Nu känner jag dock att jag är på gång, både med maten och med träningen!

En tjej berättade idag om en baksida hon råkat på med viktminskningen. Hon har gått ner 25 kg, och är nu väldigt liten och smal. Hennes vänner gav henne till en början mycket positiva kommentarer och berömde henne, något som senare har övergått i negativa kommentarer i stil med "Nu får du inte gå ner mer" och annat. De har också börjat prata bakom ryggen på henne, och spekulerar i huruvida hon har drabbats av anorexia.
Detta är givetvis inte så kul att utsättas för, när man har kämpat hårt för att nå ett mål, och inte har bantat eller gått på en diet, utan bara börjat leva mer hälsosamt!
Man kan ju tycka att det är konstigt, när man kommer till Viktväktarna, och ser små smala tjejer och killar där, men jag för min del ser dem som målbilder, och blir peppad; kunde de så kan jag!

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Det brukar gå bra för folk att man går ner i vikt tills man blir smalare än de. Tråkigt att folk ska sitta och vara missunsamma istället för att ta tag i sig själva och sin egen vikt om man nu är så missnöjd som man måste vara om man hackar på någon så. Kommer ihåg en säsong av toppform där det var ett par som var med som hade en ett-årig dotter. När hon började gå ner i vikt och få bättre hälsa så snackade hennes (f.d. hoppas jag) kompisar skit om henne och sa att hon var en dålig mamma för att hon lämnade sin dotter när hon tränade och sånt. Så lågt. Häng med och träna istället.

    2008-11-21 | 12:26:42
    Bloggadress: http://khalypso.blogg.se/
  • Maritha säger:

    Skulle tro att det många gånger är precis så det är; det egna dåliga samvetet ligger bakom.

    Givetvis får man väl även hoppas att det i alla fall ibland ligger en ärlig oro bakom, den här tjejen ÄR verkligen väldigt smal, men inte på något vis anorektisk. Så när hon har förklarat gång på gång att det bara handlar om sunda vanor så tycker man ju att de borde lyssna!

    2008-11-21 | 14:02:14
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/
  • Jennie säger:

    Självklart kan det ligga verklig oro bakom också, börjar personen bara se ut som skin och ben då måste man ju självklart få påtala det.

    2008-11-21 | 14:59:33
    Bloggadress: http://khalypso.blogg.se/

Kommentera inlägget här: