Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vad håller SOK på med?!

Kategori: Aktuellt

Läser på Aftonbladet.se en följetong om att SOK inte låter Veronica Wagner tävla i OS i gymnastik trots att hon kvalificerat sig till tävlingen för över ett år sedan.

Orsaken?
SOK's ordförande Stefan Lindeberg säger att beslutet är rent medicinskt, men de sjukgymnaster och läkare som undersökt Veronica säger att det inte finns några medicinska orsaker till att hon inte skulle kunna tävla.
- Hon har problem med ett knä, men skadan hindrar inte henne från att åka till OS. lyder omdömet från de utomstående sjukgymnaster som undersökt Veronica.

När Stefan Lindeberg pressas lite så hänvisar han till patientsekretessen, något som överläkare Ann Edner, tidigare medicinskt ansvarig på svenska gymnastikförbundet tar mycket allvarligt på:

- Vet Lindeberg någonting om skadan som inte Veronica vet är det ytterst, ytterst allvarligt. Då har SOK:s medicinska team lättat på patientsekretessen till tredje part, i det här fallet Lindeberg, utan att först ha pratat med Veronica, säger Ann Edner.
Edner menar vidare att Veronica inte kan få några bestående men av att tävla i OS:

- Nej, nej, det handlar bara om smärta och Veronica har tidigare visat att hon har en hög smärttröskel. I Aten-OS 2004 var hon ännu värre skadad och då var det ingen från SOK som sa någonting.

...Elitgymnastik är inte hälsosamt och alla på den här nivå tävlar mer eller mindre småskadade.

Jag tycker att det här verkar väldigt, väldigt skumt...
Varför ska inte Veronica få tävla när hon kvalificerat sig för länge sedan, och inte är värre skadad än att hon utan vidare skulle klara av att tävla?!
Vad är det för hemliga "medicinska" skäl Stefan Lindeberg har, som inte ens Veronica själv känner till?
Undrar om vi någonsin kommer att få veta sanningen?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: